21. apr
12,9 millioner: Taksten er på 12,9 millioner kroner. Flere har henvendt seg og Morten Sandholt er trygg på et salg.
 
– Vemodig å selge, men riktig å gjøre nå
Han har jobbet på Esso-stasjonen i Maura i 41 år. Snart kan det siste skiftet til Morten Sandholt være over. – Det er bra med interesse for eiendommen, sier næringsmegler Knut Olderkjær.

Publisert: 26.sep.2017 16:00
Oppdatert: 26.sep.2017 15:20

– Faren min startet byggingen av bensinstasjonen her i 1960. I 1962 var den ferdig, sier Morten Sandholt. Han står inne i bensinstasjonslokalene i Stensetgutua 1 i Maura og mimrer. Ser tilbake på alle årene som er gått. Alle årene med familieeid bensinstasjonsdrift, smilende betjening og service i høysetet.

– Det er vemodig å selge, men riktig å gjøre nå, sier Sandholt.

Eiendommen er lagt ut for salg med en takst på 12,9 millioner kroner. Førstevalget er salg, men flere andre løsninger kan også være aktuelle.

– Det har vært formidabel interesse. Både folk som kan tenke seg å drive bensinstasjonen videre og andre som ser på mulighetene for å utvikle den til boligutbygging, står på interessentlisten.

Familiedrevet siden starten

Andre mulige løsninger Sandholt kan se for seg er at de fortsetter å drive bensinstasjonen, enten selv eller som ansatte i et firma. Et tredje alternativ er at de selger eiendommen, men at de beholder bensinstasjonsselskapet selv.

Ifølge Sandholt skal irske DCC være blant interessentene. Tidligere i år ble det kjent at de la 2,4 milliarder kroner på bordet for bensinstasjonsoperatøren Essos norske virksomhet.

– De er superinteresserte i å overta bensinstasjonen. Coop Norge er også blant interessentene. De skal ønske å sikre seg eiendommen på sikt, sier Sandholt. Eiendommen ligger i sentrum av Maura. I juni 2016 ble eiendommen seksjonert til to seksjoner, hvoretter seksjonsnummer to ble solgt til en aktør som driver bilpleie. Sandholt har ikke dårlig tid.

Drevet siden 1993

– Vi er forberedt på å bruke den tiden det tar. Alle bud blir vurdert, sier Sandholt. Rundt ham på veggene henger historiske bilder.

– Jeg har drevet denne stasjonen siden 1993, sier han.

– Hvorfor selger du?

– Det er blant annet på grunn av helsa, sier Morten Sandholt.

– Det er bra med interesse for eiendommen. De fleste interessentene ser for seg en egen bruk av eiendommen, og antakeligvis da en videreføring av dagens bruk, sier Knut Olderkjær, næringsmegler i Real Næringsmegling og ansvarlig for salget på vegne av Sandholt.

LES OGSÅ: Langt fra alle overlever i bensinstasjonsbransjen

Fakta

  • Det juridiske navnet er Sandholt Bensinstasjon AS. Stiftet i 1993, da Morten Sandholt overtok driften.
  • Daglig leder er Morten Sandholt. Har blant annet med seg sønnen Einar på laget.
  • Hadde 27,6 millioner kroner i omsetning i 2016. Året før var det 26,5 millioner kroner.
  • Ligger i Stensetgutua 1 i Maura sentrum – rett ved siden av Rema 1000.
  • Familiedrevet siden starten.

 
Gode minner: På veggene i bensinstasjonen henger det bilder fra driftens første leveår. Morten Sandholt tenker tilbake på alle årene som er gått.
Opplevelser: Inne på kontoret til Morten Sandholt bærer veggen tydelig preg av alle opplevelsene de har hatt.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no