22. apr
VOLL: Flomvollen mot elva på østsiden av Eidsvoll stasjon ble bygget da Vorma truet med store vannmasser. Jernbaneverket vil fjerne den i slutten av neste uke.
 
–Vi har ventet på Ottaflommen
Ottaflommen er avlyst. Dermed fjerner Jernbaneverket flomvollen ved Eidsvoll stasjon – men i før i slutten av neste uke.

Publisert: 22.jun.2018 18:00
Oppdatert: 22.jun.2018 19:34

Det er en stund siden flomfaren i Vorma ble avblåst. Men Jernbaneverket liker å være føre var. De har ventet på Otta-flommen, som kommer noe senere.

FLOMVOLLEN VED EIDSVOLL STASJON

Flomvollen ved Eidsvoll stasjon på østsiden mot Vorma ble bygget i forbindelse med flommen i Vorma. Folk reagerer på at den ligger der ennå og hindrer framkommeligheten til stasjonen.

– Vi har vært i kontakt med NVE og fått opplyst at Otta-flommen er avlyst i år. Det er denne vi har ventet på, sier Lars Frøystein, banesjef for hovedbanen fra Lillestrøm til Eidsvoll og Gardermobanen.

– Når vil flomvollen bli fjernet?

– I slutten av neste uke, svarer Frøystein.

OTTAFLOMMEN

Gudbrandsdalslågen flommer to ganger i løpet av våren. I første del av juni kommer flommen fra de østlige og nordlige delene av vassdraget.

Mot slutten av juni flommer Otta-elven av smeltevann fra fjellområdene rundt Jotunheimen. Denne renner ut i Lågen, som igjen renner Mjøsa og videre ut i Vorma.

Det er denne flommen som nå er avlyst, og dermed fjernes flomvollen ved Eidsvoll stasjon.

LES OGSÅ: Ville redde landgangen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no