22. apr
NY RUNDE: Tone W. Trøen (H) fra Eidsvoll er klar for fire nye år i Stortinget. Foto: Kristian Westgård
 
- Vi er i gang med en stor omstilling
Norge må omstille seg kraftig for å møte fremtiden, og Tone W. Trøen gleder seg til å være med å skape et bedre samfunn.

Publisert: 09.okt.2017 21:00
Oppdatert: 09.okt.2017 19:24

Stortinget åpnet med trontalen mandag, for 162. gang. Stortingsrepresentant Tone Trøen (H) fra Eidsvoll hadde en flott dag i landets nasjonalforsamling.

– Dagen handler naturligvis mye om tradisjon og høytid. Men nå spisser vi blyantene og går inn i en to dager lang trontaledebatt, før statsbudsjettet torsdag. Det blir fullt kjør, men det er moro og akkurat slik det skal være, sier hun.

SKAPE FLERE JOBBER

– Er det noe spesielt du vil trekke frem i trontalen?

– Den var tydelig på at noe av det viktigste fremover er å skape nye jobber, og å ta godt vare på velferdssamfunnet. Vi er opptatt av en politikk med små forskjeller – det er jo det som er Norge. Men det er klart at når veksten nå går opp i økonomien kan det være behov for å se på oljepengebruken, sier hun.

– Tøffere tider med andre ord?

LES OGSÅ: Likte ikke å bli invitert

– Vi er i gang med en stor omstilling, der vi må være mindre avhengige av oljeinntekter og mer opptatt av innovasjon og gründere i nye næringer. Dagens skolebarn skal jobbe i bedrifter som ennå ikke er oppfunnet. Derfor er det viktig å støtte innovasjon slik at flest mulig får sikre jobber å gå til i fremtiden og å skape god velferd, sier Trøen som skal jobbe med familie og kultur.

– Dette er temaer skal jeg snakke mye om i debatten, for det betyr veldig mye for folk.

Brede forlik

– Hvordan blir de fire neste årene?

– Jeg tror det blir spennende siden situasjonen i Stortinget er litt annerledes enn vi har hatt. Vi kommer til å samarbeide godt og inngå brede forlik der det er nødvendig. Når man ikke har rent flertall handler det om å lage gode demokratiske løsninger.

– Kompromisser altså?

– Det er jo egentlig politikkens kunst, og slik er nå en gang den parlamentariske situasjonen. Men vår regjering har fått gjennom mye de siste fire årene og vi skal selvsagt videreføre dette arbeidet. Det blir fullt mulig å vinne frem med regjeringens politikk, sier Trøen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no