21. jul
 
– Vi lever i mulighetenes Mekka
JESSHEIM. Det sa Tom Staahle, ordfører i Ullensaker, da AS3 Employment på Jessheim inviterte næringslivet til frokostmøte.

Publisert: 23.mar.2017 15:25
Oppdatert: 25.mar.2017 07:09

I salen satt representanter fra næringslivet. Bakgrunnen for møtet var fokus på arbeidsmuligheter på Øvre Romerike og samarbeid mellom næringslivsaktører og det offentlige.

AS3 samarbeider blant annet med NAV for å få folk som av en eller annen grunn har havnet utenfor arbeidslivet tilbake i jobb.

– Drømmen for de fleste er å komme seg ut i arbeidslivet. Vi lever i mulighetenes Mekka. Utviklingen går utrolig fort, og vi må se mulighetene, sier Staahle.

– UANTE MULIGHETER

Han viste til den store veksten på hele Øvre Romerike.

– Ikke noe tyder på at veksten vil avta. Det vil bli uante muligheter. Hvis vi sammen utnytter mulighetene er det utrolig hva man kan få til. Vi ønsker å være samarbeidspartnere for å få til ytterligere vekst, men vi klarer ikke dette alene, sier ordføreren.

Han pekte da på viktigheten av tilrettelegging fra både næringslivet og det offentliges side.

– TENK NYTT

Staahle mener også at næringslivet av og til må tenke nytt når de ansetter folk.

– Man må ikke være redd for å rekruttere litt utenfor boksen. Det er en haug med gode kandidater der ute som kanskje ikke har den A-en fra BI eller en mastergrad, men som kan være en vel så god kandidat for dere å ta tak i, og som dere kan bidra til å forme og utvikle videre. Kanskje får dere enda mer ut av denne personen enn dere trodde, sier Staahle.

KRAV OG ROLLEMODELLER

Han mener også at foreldre i større grad må være rollemodeller for barna.

– Og så må det stilles krav til barna. Vi må tørre å stille noen krav, å være litt tøffe mot barna våre. Ingen har vondt av det. Dere som arbeidsgivere stiller jo krav hver eneste dag, sier Staahle.

Han mener også at hele regionen må ses på som helhet, og viser til at det i dag bor 110.000 innbyggere på Øvre Romerike.

GRENSER IKKE VIKTIG

– Vi må tenke utvikling i regionen. Om det blir arbeidsplasser på Dal eller på Jessheim betyr ikke noe. Kommunegrensene er jo ikke viktig i så måte, sier Staahle.

Torgeir Kjos Sørensen, kommersiell direktør hos Avinor, deltok også på møtet. Han informerte om Oslo Lufthavns planer og arbeidsmuligheter. Chr. Bergh, adm.dir. hos AS3 Public Norge satte søkelyset på hvordan man kan dekke bemanningsbehovene på Øvre Romerike, og kjøpmann Sultan fra Rema 1000 i Saga senter og Leif Møller fra Rett Bemanning fortalte om sitt samarbeid med AS3.

LES OGSÅ: Alle kommunene på Øvre Romerike i pluss i 2016: 283 millioner i overskudd

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no