18. aug
GOD INTERESSE: Flere potensielle kjøpere har allerede vist interesse for tomta på Eidsvoll Verk. Det er nærhet til tur- og rekreasjonsområder, og samtidig kort vei til Eidsvoll Verk stasjon. Eiendommen som selges er ringet rundt.
 
Selger Norges fjerde dyreste eiendom: – Vi liker å kalle det indrefileten i området
Familien kjøpte stedet i 1964. Nå selges deler av arealet unna – og eiendommen er den fjerde dyreste i Norge akkurat nå.

Publisert: 23.aug.2017 06:00
Oppdatert: 22.aug.2017 14:16

Eiendommen det er snakk om ligger i Statsrådvegen 10 på Sagmoen på Eidsvoll Verk – like vest for Råholt sentrum. Eier av eiendommen er Sotoka AS, og det er dette aksjeselskapet som er til salgs. Eiendommen er selskapets hovedaktivum. Tomta som selges er på 29.4 mål og har fått en prisantydning på 25,4 millioner kroner.

– Vi liker å kalle det indrefileten i området. Det er et fantastisk flott område som egner seg for flere typer bebyggelse, både eneboliger og flermannsboliger, sier Tor Fagerholm, styreleder i Sotoka AS. Det var hans familie som kjøpte den aktuelle eiendommen i 1964.

– Vi har snart eid den i 53 år. Nå føler vi tiden er riktig, blant annet i forhold til markedet og tiden.

LES OGSÅ: 1,15 millioner over takst

Selger halve eiendommen

Eiendommen som selges er avsatt til framtidig boligbebyggelse og vil bli fradelt i denne forbindelse. Bygninger og gårdstunet på cirka tre mål, og øvrig areal som ikke har samme status og gulfarge i kommunedelplanen, vil ikke være en del av handelen. Deler av denne eiendommen ligger innenfor 150 meters grensen fra E6 og kan dermed ikke utbygges..

– Som landbrukseiendom har dette arealet ingen verdi. Det er for liten og for dårlig jord. Vi håper å få på plass et salg så fort som mulig, men har ikke satt noen tid på det. Eidsvoll Verk og Råholt er et pressområde, og det er voldsom utvikling sentrumsnært på Råholt. Vi tenker det kan være riktig å spre veksten litt utover slik at ikke alt konsentreres i blokkbebyggelse langs Trondheimsvegen, sier Fagerholm.

LES OGSÅ: Dæhlie kjøper seg opp, nå også på Råholt

Interesse allerede

Eiendommen ble lagt ut på Finn.no denne uka. Eiendomsmegler og fagansvarlig Vibeke Voksøy i Aktiv Kløfta forteller om god interesse.

– Det var interesse for eiendommen allerede før den ble lagt ut. Selger ønsker å legge den ut for å teste markedet. Vi regner med at større firmaer og investorer vil se potensialet, sier Voksøy.

Hun beskriver området som svært sentralt med kort vei til Råholt sentrum, skoler, barnehager og Eidsvoll Verk stasjon.

– Sørbygda er et stort vekstområde, og det er allerede mange prosjekter som er under utvikling. Mange, både utbyggere og boligkjøpere, ser potensialet i Eidsvoll Verk og Råholt, det er stor etterspørsel og vi opplever absolutt ingen krise i boligmarkedet. Det er naturlig med en oppbremsing i boligmarkedet i Oslo og Nedre Romerike, men på Øvre Romerike opplever vi ikke slike justeringer, sier Vibeke Voksøy i Aktiv Kløfta.

Fjerde dyrest i Norge

Eiendommen i Statsrådvegen 10 på Eidsvoll Verk selges for 25,4 millioner kroner.

Dette gir en fjerdeplass i øyeblikket over de dyreste eiendommene for salg i Norge, ifølge Finn.no.

Kun tomter i Lørenskog, Heggedal og Sandnes ligger ute med en høyere prisantydning.

Disse selges for øvrig for 50, 30 og 29 millioner kroner.

Det er Aktiv Kløfta som har ansvaret for salget.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no