23. jul
VISTE FRAM. Petter Stordalen sammen med konsernsjef i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, på konsernets nye konferansesenteret på Gardermoen, The Qube.
 
- Vi liker flyplasser
GARDERMOEN. Petter Stordalen og Choice-konsernet satser stort rundt flyplasser. Denne måneden åpnet The Qube.

Publisert: 27.aug.2014 15:53
Oppdatert: 27.jan.2017 12:23

Tirsdag var hotellkongen på Gardermoen for å vise fram The Qube, som er navnet på den nye kongress- og messehallen som ligger nesten vegg i vegg med både Clarion Hotel Oslo Airport og Comfort Hotel Runway, begge eid av Stordalens Nordic Choice Hotels.
- The Qube er på hele 13.000 kvadratmeter og vil ha en kapasitet på 6000 personer, forteller konsernsjef Torgeir Silseth.
Så mange sengeplasser kan ikke Stordalen & co. tilby på Gardermoen. Deres tre hoteller har 2000 senger fordelt på 1100 rom. Dermed kan også konkurrentene glede seg over åpningen, mener Stordalen. - Vi bidrar til at kaka blir større, det nyter alle hotellene rundt flyplassen godt av.
Direktør på det lokale Clarion-hotellet, som også har ansvaret for The Qube, Jannica Landmark-Rosèn, bekrefter at allerede i dag er det et samarbeid med de andre Gardermoen-hotellene når store konferanser sprenger egen kapasitet.

Gardermoen viktig

På spørsmål fra EUB om hvor viktig Gardermo-regionen er for Choice, kan Stordalen etter litt rask hoderegning fortelle at de tre hotellene ved hovedflyplassen utgjør 5,3 prosent av konsernets virksomhet. I tillegg til Gardermoen har Choice hoteller ved alle de store norske flyplassene pluss Arlanda i Sverige. - Vi liker flyplasser, sier Stordalen.
230 millioner har det nye konferansesenteret kostet, og det har tatt ett år å få bygget ferdig. Driftssjef Jonas Johansson roser samarbeidet selskapet har hatt med Ullensaker. - Kommunen har hjulpet oss med å få på plass alle tillatelser raskt.
Johansson er mannen som hadde ideen til The Qube. Svensken som har gjort ullsokning av seg, kjenner det lokale markedet godt etter å ha vært involvert i oppbygging og drift av alle Stordalens satsinger rundt flyplassen. Ideen om å bygge «kuben» ble lansert for toppsjefen, som likte den, og dermed var grunnlaget lagt for millioninvesteringen.
I første omgang sikter Choice mot det norske markedet. Deretter tenker selskapet internasjonalt. Men de store internasjonale konferansene bookes gjerne inn flere år i forveien, dermed vil det ta litt tid før The Qube blir synlig på den internasjonale radaren.
- Vi må tenke 10-20 år fram i tid, sier Stordalen.

Julebord og skatteinntekter

Hvilke gleder får lokalbefolkningen av The Qube? Det vil bli arrangert gigantiske julebord med plass til 1000 gjester, blant annet med Hellbillies på plakaten.
- Og vi bidrar med skatteinntekter og arbeidsplasser. Det jobber cirka 400 personer for oss på Gardermoen. Hadde noen skaffet like mange industriarbeidsplasser, hadde det kommet en minister og klippet snora under åpningen, fastslår Stordalen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no