20. jun
Bygger ut: På denne tomta – i krysset mellom Sundbyvegen og Statsrådvegen på Eidsvoll Verk – er det store planer. Innfelt: Shane Christian Matheson, prosjektleder i Areal & Bolig.Dronefoto: Jørgen Sørebø, Digit Media
 
Planlegger 100 nye boliger bak sykehjemmet: – Vi tror politikerne velger førersetet
Utbyggeren er ikke bekymret for krakk i boligmarkedet eller byggeforbud. Nå klinker de heller til og satser på bygging av 100 nye boliger bak Valstad sykehjem.

Publisert: 13.des.2017 15:00
Oppdatert: 13.des.2017 15:07

I krysset mellom Sundbyvegen og Statsrådvegen på Eidsvoll Verk planlegger Areal & Bolig 100 boliger i forskjellige størrelser. Reguleringsplanen ble vedtatt allerede i 2016, og prosjektet lanseres på nyåret. I Areal & Bolig ser de ingen utfordringer med å gå i gang med et stort utbyggingsprosjekt nå.

– Vi har ventet en korrigering og avmålt vekst i boligmarkedet. Vi får ikke noe krakk, men etter vår mening en sunn korrigering, hvor markedet blir mer stabilt, sier Eirik Nordeide, daglig leder i Areal & Bolig.

Husbankprosjekt

Første del av prosjektet består av 50 to- og treromsleiligheter fordelt på to bygg. På øvre del av tomten mot nord skal det bygges en lavblokk på fire etasjer. Langs Statsrådvegen bygges det leiligheter i tre etasjer. Alle leilighetene får sportsbod, egen garasjeplass og det vil bli heis opp til boligene. I forbindelse med planleggingen av en mulig tredje rullebane har Avinor kommet med et nytt og foreløpig støysonekart. Dette har fått Ullensaker kommune til å gå inn for bygge- og deleforbud på cirka 2.000 eiendommer i gul- og rød støysone med tilliggende stiplede linjer.

Eidsvoll kommune er foreløpig i tenkeboksen i forhold til hva de ønsker å gjøre. Nordeide er overhodet ikke bekymret.

– Det mye omtalte byggeforbudet har vi helt enkelt ikke tro på. En kan ikke sammenligne Råholt opp mot steder som Mogreina og Sand. Vi har rett og slett tro på at politikerne i Eidsvoll velger førersetet framfor baksetet, sier han.

– Et byggeforbud basert på midlertidige planer og midlertidige kart er i beste fall et «hvis om atte, dersom atte»-prinsipp, og Eidsvoll kommune kan ikke tillate å sette seg i et uvisse over flere år på denne måten, tilføyer Shane Christian Matheson, prosjektleder i Areal & Bolig.

Deres byggeprosjekt på Eidsvoll Verk er et Husbankprosjekt.

– For kundene betyr det at de kan søke om grunnlån fra Husbanken. Fra utbyggers side må vi oppfylle bestemte kvalitetskrav og universell utforming. Det betyr at prosjektet tar hensyn til miljø, energibehov og at boligene som bygges er brukbare i alle livsfaser. Enkelte krav er for øvrig strengere enn gjeldende byggeforskrifter Tek 10. Sånn sett gir det prosjektet økt kvalitet, sier Matheson.

Lufthavndirektøren om Ullensakers nabokommuner: – Gjør lurt i å droppe utbygging i støyområdene

Del to i 2018

Boligmarkedet vil avgjøre framdriften i utbyggingsprosjektet.

– Ideelt sett kan vi håpe på oppstart mot slutten av neste år. Her har vi i tillegg planer om enkelte større boliger. Vi får nesten avvente og tilpasse produktet etter interesse. Jeg tenker vi trenger både vår og sommer, sier Matheson.

Han trekker fram grunnlån som kan gi gunstige betingelser.

– Du kan få inntil 80 prosent finansiering. Rentenivået administreres av staten på bakgrunn av en basisrente. Lånet kan tilbakebetales over 30 år, og det kan gis inntil åtte års avdragsfrihet. For nyetablerte kan avdragsfrihet og forutsigbarhet være helt avgjørende, sier Matheson, og legger til at alle – ikke bare nyetablerte – kan søke om grunnlån.

LES OGSÅ: – Kan gi en helt ny støytidsalder

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no