17. sep
TROR PÅ RÅHOLT: Daglig leder Tim Evensen i BilXtra har fortsatt klokkertro på Råholt. – Det skjer ting hele tiden og Råholt vokser veldig. Markedet er bra her, og det er absolutt muligheter. Vår reetablering er også viktig for å forhindre handelslekkasje til Jessheim, sier Evensen.
 
BilXtra satser igjen etter konkursen: – Viktig for å forhindre handelslekkasje
To måneder etter konkursen starter BilXtra opp på nytt der Euronics kastet inn håndkleet for kort tid siden.

Publisert: 22.aug.2017 21:00
Oppdatert: 22.aug.2017 22:26

– Det blir jobbing dag og natt fram til åpningen. Men det er bare morsomt. Daglig leder Tim Evensen er i full sving med å forme BilXtras nye lokale akkurat slik han vil ha det. Råholt Bilutstyr AS – bedre kjent som BilXtra Råholt – ble meldt konkurs 13. juni. Den gangen holdt de til i første etasje i Råholtgutua 2. 7. september åpner de dørene 500 meter unna til sin nye butikk – i Flaenbakken 2. Det var for øvrig der Euronics holdt til før konkursen i juli.

– Det er selvfølgelig trist at det ikke gikk lenger for dem, men vi har klokkertro på dette lokalet. Her skal det være mulig å lykkes, sier Evensen.

LES OGSÅ: Konkurs for BilXtra

Kjeden står bak

Han bærer et BilXtra-banner ut av butikklokalet. Like utenfor står en plakat med påskriften «Stengt» fra Euronics-tiden. Det er et bilde på omstillingene, som skjer i et forrykende tempo på Råholt.

– Vi startet arbeidet med å sikre dette lokalet ganske umiddelbart etter konkursen. Denne gangen er det kjeden selv som skal eie butikken, og ikke en franchisetaker som forrige gang. Kjeden har vært på hogget lenge og vil ha en BilXtra-butikk her oppe. Dette er lyse og fine lokaler som passer utmerket for vår virksomhet, sier Evensen. Han forteller at BilXtra-butikken vil ha to fulltidsansatte. I tillegg skal to jobbe der på deltid.

– Gjøres det noen andre endringer fra den forrige satsingen som endte med konkurs?

– Ja, her blir det bare ren butikk. Vi skal også selge dekk, men det blir ikke noe eget dekkverksted. Dermed blir driften mye lettere. Det blir også færre ansatte og vi har kjeden i ryggen. Det er enklere med et større apparat bak seg, svarer Evensen.

LES OGSÅ: Euronics-butikken er konkurs

Flere flytter på seg

Det skjer store endringer i næringslivet på Råholt. Kiwi flytter snart over veien, og skal inn i de gamle Rimi- og BilXtra-lokalene. Vinmonopolet skal starte i Amfi Eidsvoll, og Totens Sparebank åpner ny filial på Råholthøyden. For å nevne noe.

– Det skjer ting hele tiden og Råholt vokser veldig. Markedet er bra her, og det er absolutt muligheter. Vår reetablering er også viktig for å forhindre handelslekkasje til Jessheim. Råholt er et attraktivt sentrum, noe alle satsingene også viser, sier Evensen.

Lokalet de åpner i er på 350 kvadratmeter.

– Vi er selvsagt kjempefornøyde med å ha fått på plass en solid aktør som BilXtra i lokalene. Nå står kjeden i ryggen, og jeg er sikker på at dette kommer til å gå bra, sier gårdeier Bjørn Nilsen.

Slo seg konkurs

BilXtra holdt til i Råholtgutua 2, men ble meldt konkurs 13. juni. 

De fikk heller ikke fornyet leien av lokalene etter at ny eier – deriblant Bjørn Dæhlie – kjøpte seg opp.

Nå er det kjent at Kiwi skal leie hele 1. etasjen i det aktuelle lokalet.

BilXtra satser i stedet i Flaenbakken 2 – 500 meter lenger sør.

Åpningen er 7. september.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no