21. jul
 
For få søkere til ny skole
– Vi starter opp uansett hvor mange som søker, sa Lise Kragset Furuseth til EUB i april. Slik ble det ikke. Nå legges planene for den videregående skolen i Hurdal på is.

Publisert: 14.jul.2017 07:00
Oppdatert: 17.jul.2017 10:10

Sammen med mannen Pål Mogens kjøpte hun den gamle ungdomsskolen i Hurdal. Planen var å starte Hoppensprett barnehage og privat videregående skole. Barnehagen er godt i gang, men skolen er foreløpig lagt på is.

– OPPSTART – UANSETT

I april uttalte Kragset Furuseth til EUB at skolen starter opp til høsten – uansett hvor mange som søkte. Men fire søkere ble i minste laget.

– Hurdalsungdommen vil ut av kommunen når de er ferdig med ungdomsskolen, mener hun.

Hele sørfløyen i den gamle ungdomsskolen er bygget om til barnehage, mens resten var under ombyggingen og tilrettelegging for videregående skole.

ENDRER PLANER

Men Kragseth Furuseth lukker ikke døra for videregående skole i Hurdal. Hun bare ser på andre muligheter og endrer litt på planene.

– En mulighet er å satse på ei reiseliv/bærekraft-linje. Det er det jo også noe som kjennetegner Hurdal og som er i tiden, sier hun.

Om det blir en slik linje, vil det bli med internatløsning hvor elevene kan bo.

SKOLE PÅ JESSHEIM

Hva som imidlertid er sikkert, er at det blir en Hoppensprett videregående skole på Jessheim med oppstart i august. Skolen har 12 søkere til studiespesialisering, og den ligger i tilknytning til Hoppenspretthallen.

– Vi vil sørge for at elever som driver idrett på høyt nivå skal få tilrettelagt undervisning ved fravær, samt treningsmuligheter både før og etter skoletid, sier Kragset Furuseth.

På Hoppenspretts hjemmeside opplyses det at skolen i stor grad vil ta i bruk digitale verktøy og følge Kunnskapsløftets læreplaner.

I tillegg vil det bli en time ekstra med KRLE, dette fordi den private skolen blir drevet etter kristen formålsparagraf.

FLERE SKOLER

Gjennom sitt firma Hoppensprett AS, driver ekteparet Kragseth Furuseth/Furuseth én barneskole og én ungdomsskole i Ullensaker og én barne- og ungdomsskole på Brårud i Nes. I samme kommune er det tre Hoppensprett-barnehager, i Eidsvoll én og én i Hurdal, i Ullensaker fem, i Sørum én og i Hadsel to. Det samme har Narvik og Austevoll kommune.

23.518 SØKERE TIL VGS

Da søknadsfristen gikk ut i våres, ble det registrert 23.518 søkere til videregående skoler i Akershus. 21.737 av dem har nå fått tilbud om skoleplass.

93,7 prosent av dem som er tatt inn, har fått sitt førsteønske oppfylt. 66 prosent søkte seg til studieforberedende. 

Søkermassen har gått ørlite opp – 78 sammenlignet med 2016. I år var det 1629 søkere til læreplass i bedrift – en økning på 53. Elektrofag har størst økning, mens service og samferdsel har størst tilbakegang av yrkesfagene.

På Romerike har søkningen til studiespesialisering gått ned fra 40,8 prosent til 39,5.

Det er det en liten økning i antall søkere til idrett og musikk, dans, drama. Samtidig ser vi også her en nedgang i antall søkere til Vg1 medier og kommunikasjon. VG1 på Jessheim er én av de skolene som har flest søkere i forhold til elevplasser, ifølge Akershus fylkeskommune.

LES OGSÅ: Turnere fra Hoppensprett til topps

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ØKTE: Det var en ørliten økning til videregående skole i Akershus sammenlignet med i fjor. 93,7 prosent har kommet inn på sitt førsteønske.
Fakta

Hoppensprett AS eies av ekteparet Lise Kragset Furuseth og Pål Mogens Furuseth.

De eier og driver 17 barnehager rundt om i landet.

En skole i Nes og to i Ullensaker eies av Hoppensprett.

Både skoler og barnehager er private og drives etter kristen formålsparagraf.

Hoppenspretts videregående skole i Hurdal er lagt på is, mens det i Ullensaker starter en videregående skole til høsten.

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no