19. jul
EFFEKTIVISERING:- Vi må effektivisere for å få penger til de viktigste offentlige tjenestene, sier stortingsrepresentant Tone Trøen (H). Arkivfoto: Magnar Haraldsen.
 
– Sp ville vært imot den industrielle revolusjon
Eidsvolls stortingsrepresentant, Tone Trøen (H) reagerer på Senterparti-ordfører John-Erik Vikas sentraliseringssyndrom.

Publisert: 15.des.2017 06:00
Oppdatert: 15.des.2017 06:44

Onsdag skrev vi at Senterparti-ordfører John-Erik Vika er oppgitt over planene om å slå sammen dagens 22 Helfo-kontorer til sju innen utløpet av 2020.

FORESLÅTT LAGT NED

Helfo-kontoret i Eidsvoll er blant de mange som er foreslått lagt ned. 13 lokale arbeidsplasser står i fare.

De ansatte er fortvilet. De er lovet jobb ved de gjenværende kontorene, men de ligger langt unna. Derfor frykter de at de må finne seg nytt arbeid. Det blir neppe lett med en gjennomsnittsalder på 53 år.

– EITRANDES OPPGITT

– Jeg er så eitrandes oppgitt over all denne sentraliseringen, uttalte John-Erik Vika da han kommenterte Helfo-forslaget. Han legger skylda på Regjeringen Solberg.

Vika oppfordret alle med tilknytning til regjeringspartiene til å forsøke å påvirke Stortinget og regjeringen slik at kontoret i Eidsvoll kan bestå. Vika oppfordret spesielt stortingsrepresentant Tone Trøen til å kjempe for de lokale arbeidsplassene.

– SKJØNNER SKUFFELSEN

Trøen tar oppfordringen, men ikke hensikten.

-Jeg reagerer på at Vika på refleks snakker om sentralisering. Det største Helfo-kontoret som er foreslått lagt ned, ligger i Oslo, påpeker hun.

– Som eidsvollingen skjønner jeg jo at de som jobber på Helfo-kontoret der er skuffet. Det er ugreit å få arbeidsplassen sin flyttet, sier hun.

RESSURSUTNYTTELSE

– Dette handler om ressursutnyttelse, om effektivisering som gjør at det ikke koster mer enn nødvendig for storsamfunnet. Her er det snakk om kontorer som ikke har direkte publikumskontakt. Ved å ta i bruk ny teknologi, kan oppgavene gjøres på færre steder. Det er kjedelig for dem som rammes, men vi må tåle noen endringer, sier Tone Trøen.

INDUSTRIELL REVOLUSJON

– Vi må gjøre ting mer effektivt, men Senterpartiet hadde jo vært imot den industrielle revolusjonen om partiet hadde fantes på den tida, sier Tone Trøen.

– Vi går inn i trangere tider og har ingen Sareptas krukke å ta av. Sammenslåingene er ikke endelig besluttet, men vi må ønske oss en effektiv offentlig tjeneste slik at vi har penger til sykehusbehandling, flere lærere og generelt bedre tjenester, sier hun.

– Vi beveger oss inn i en ny, digital verden. Da får vi mer penger til de tjenesten som er aller viktigst i samfunnet, sier Tone Trøen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no