21. nov
 
–Vi må tenke på barna som går på skolen nå
Den 24. mai gikk startskuddet for «Operasjon Lekeplass» på Vilberg skole. Nå er seks oppdrag fullført, og operasjonen har vært en stor suksess.

Publisert: 27.jun.2018 06:00
Oppdatert: 26.jun.2018 15:43

–Det er vanskelig for FAU å mene noe om hvor den nye skolen skal ligge, og vi valgte derfor å se på hva som er situasjonen i dag, sier leder i FAU, Eirik Haakstad.

Dette ble utgangspunktet for tre utbedringsområder som omhandlet trafikksituasjonen i området rundt skolen, inneklimaet og tilstanden til skolegården.

LES OGSÅ: – At vi får 300.000 er helt fantastisk!

GODT SAMARBEID

FAU-lederen påpeker at det er begrenset hva de kan gjøre med framtiden, men i løpet av skoleåret har det blitt gjort mange utbedringer. Oppgraderingen av skolegården er imidlertid det prosjektet som har engasjert flest mennesker. Både foreldre, elever, skoleledelse, kommune, enkeltpersoner og bedrifter i nærområdet har jobbet sammen for å nå de ulike delmålene.

–Operasjonen har blitt tatt imot på en veldig positiv måtte, og alle ønsker det beste for barna, sier operasjonsleder Eirin Rastad.

NOEN SPØRSMÅL

Ifølge Rastad har hun ikke møtt noen negative reaksjoner, men forteller at noen lurer på hvorfor de skal legge ned så mye arbeid når planen uansett er at det skal komme en ny skole.

– Jeg forklarer dem at vi må tenke på barna som går på skolen nå. Det er viktig at de har en skolegård der de kan ha de moro sammen, sier Rastad.

VIL KOMME BARNA TIL GODE

Både Haakstad og Rastad er enige om at verken innsatsen som legges ned eller anskaffelsen av nye lekeapparater vil være bortkastet. Duoen påpeker at prosjektet uansett vil komme barna til gode i årene som kommer.

–Apparatene kan flyttes for å være med til en ny skole, forteller Rastad.

–Området brukes dessuten mye av mange barn i helger, ferier og etter skoletid, legger Haakstad til.

NYTTER Å GJØRE NOE

Oppslutningen rundt prosjektet har vært svært bra, og de tror dette er en nyttig erfaring for både voksne og barn.

–Man trenger ikke vente på at noen andre skal ta i et tak, og dette prosjektet viser virkelig at det nytter å gjøre noe, påpeker FAU-medlemmene.

FORTSETTER

Til tross for iherdig innsats på kort tid gjenstår fortsatt mye, og operasjonen vil fortsette etter sommerferien.

–Vi vil blant annet fortsette med innsamlingsaksjoner der vi setter opp konkrete delmål som sier hva pengene skal brukes til, sier Rastad.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no