14. nov
SKREV UNDER. Steffen Kristiansen signerte gjerne oppropet om å beholde den offentlige tannhelsetjenesten i Nannestad sentrum. Morten Marthinsen (t.v.) og Petter Gulbrandsen kunne telle opp over 1000 personer som hadde skrevet under for å beholde tannklinikken i Nannestad da de hentet inn listene som hadde ligget ute i flere butikker.
 
1000 personer har signert for å beholde tannklinikken
NANNESTAD. Etter at Nannestad bygdeliste startet en underskriftskampanje for fortsatt drift av Nannestad tann­klinikk har engasje­mentet vært stort.

Publisert: 24.nov.2016 16:51
Oppdatert: 27.jan.2017 14:44

Nå inviteres fylkes­ordføreren til Nannestad for å motta underskriftene.

- Pasienter og pårørende protesterer mot å flytte Nannestad tannklinikk ut av bygda. Engasjementet er stort, og så langt har mer enn 1000 personer skrevet under for å beholde tannklinikken. De krever at det fortsatt skal være offentlig tannhelsetjeneste i Nannestad sentrum. Brukerperspektivet er helt fraværende i denne saken, sier Petter Gulbrandsen, nestleder for Nannestad bygdeliste.

Engasjementet i Nannestad kom etter at det ble kjent at fylkesrådmannen foreslo å legge ned Nannestad tannklinikk og flytte den offentlige tannhelsetjenesten til Råholt, hvor også Eidsvolls tannhelsetilbud foreslås flyttet. Saken ble, etter at Nannestad-ordfører Hans Thue (Ap) tok opp saken, foreløpig utsatt for videre behandling av fylkestinget i Akershus.

INVITERER FYLKESORDFØREREN

Nannestad bygdeliste vil overbringe resultatet av oppropet til fylkesordfører Anette M. Solli (H), med krav om at det fortsatt skal være offentlig tannhelsetjeneste i Nannestad sentrum.

- Vi inviterer nå fylkesordfører til Nannestad for overrekkelse av oppropet og underskriftene. Fylkesordføreren kan selv velge dag og tidspunkt for overrekkelsen, sier Gulbrandsen.

MINDRE TILGJENGELIGHET

- En flytting til Råholt vil medføre lengre reiseveg og mindre tilgjengelighet for brukerne. Den offentlige tannhelsetjenesten skal sørge for at tannhelsetjenester er tilgjengelige for alle som bor eller oppholder seg i kommunen. Brukerne er barn og ungdom opptil 18 år, psykisk utviklingshemmede, eldre langtidssyke og uføre i institusjon og hjemmesykepleie samt ungdom som fyller 19 eller 20 år i behandlingsåret. Den offentlige tannhelsetjenesten kan i tillegg yte tjenester til voksent betalende klientell, sier Gulbrandsen.

- IKKE HOLDBAR LØSNING

Gulbrandsen mener at de som bor i Nannestad ikke får en holdbar løsning dersom de må reise til Råholt for å få utført sine tjenester.

- Det vil innebære at brukerne vil få store problemer med å få utført sine tannhelsetjenester. Det vil føre til økt biltrafikk og vil være skadelig for miljøet. Det er dyrt for folk å reise så langt. De som ikke har bil vil bli avhengig av kollektivtransport, noe som er dårlig mellom Nannestad og Råholt. Med bruk av kollektivreiser kan det ta opptil fire-fem timer. Forslaget fører til økt fravær fra skole og arbeidsliv. Samfunnsøkonomisk er dette en dårlig løsning, sier Gulbrandsen.

Følg Eidsvoll Ullensaker på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no