21. apr
AKTIVE. Disse elevene har i løpet av kort tid samlet 64,1 kilo med batterier.De 11 er Sander Andreassen som sitter foran med diplomet klassen fikk , og ellers Petter Folvik, Celine Linnea Sørgården Hatlen, Tord Eirik Høgmo, Klara Jeppedal, Mathikde Lønntun.Mizima Mortensen, Natalie E. Poulsen, Pernille Rygg, Julian Øveraas Wenaas og Kine Østby som ikke var til stede da bildet ble tatt. Bak fra venstre lærer Hanne Bålsrud, Bjarte Lønntun, Heidi Haugan og Eirill Stenerud, de tre siste fra Clas Ohlson.
 
11 elever samlet inn 64 kilo batterier
Elevene i fjerde klasse på Kjerkekretsen skole har samlet inn batterier. Nå håper de flere blir med i miljøkampen.

Publisert: 04.mar.2013 12:23
Oppdatert: 27.jan.2017 10:47

Torsdag leverte elevene 64,1 kilo småbatterier til representanter for Clas Ohlson.

– Dette er en aktiv klasse hvor alle stilte i Spark-VM og som gjerne bidrar for et bedre miljø, sier lærer Hanne Bålsrud.

LES OGSÅ: Bygger lego i fysikktimen

5,8 kilo hver

Hun har akkurat regnet ut at elevene med 64,1 kilo og 11 elever er et gjennomsnitt på 5,8 kilo. Det ble umiddelbart brukt til å kombinere batteriengasjementet med desimalregning, som akkurat da sto på programmet.

64,1 kilo små batterier betyr at det er langt mer enn et lite lager i brukte hjemmebatterier i 11 hjem. Her er både besteforeldre, tanter og onkler, naboer og enkelte foreldres arbeidsplasser besøkt for å bidra til batterifangsten.

LES OGSÅ: Brennende motstand mot oljeleting

Oppsøkte naboer

– Vi tok også en runde til naboene på Klokkermoen for å se hva de kunne bidra med, sier Tord Eirik Høgmo og Mzima Mortensen som synes det er fint å kunne bidra til en miljøinnsats som dette.

– Batterier skal sorteres og leveres tilbake for resirkulering og ikke leveres i vanlig avfall.

– Gjennom denne aksjonen har vi lært hvor viktig det er, sier de to ivrige unge miljøvernerne, som gjerne fortsetter å samle inn batterier.

Vil ha flere betterisamlere

– Vi samarbeider med Miljøagentene, barnas miljøvernorganisasjon. De har nå aksjon «Batterijakten» hvor 4. klasser over hele landet kan delta. På Øvre Romerike er det så langt bare 4. klasse her ved Kjerkekretsen som har meldt seg. De har gjort en kjempejobb som vi ser resultatet av her, sier Bjarte Lønntun fra Clas Ohlson på Jessheim.

– Aksjonen fortsetter helt fram til den 17. mars, og vi håper flere 4. klasser på Øvre Romerike vil gjøre som denne aktive klassen. Dette er en fin måte å skape miljøengasjement og bringe miljøkunnskap til de unge.

– Bruk denne muligheten, oppfordrer Lønntun.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no