25. jun
POPULÆRT OBJEKT: Til tross for at huset er fra 1939, uthusene falleferdige ble boligen torsdag solgt for 3,95 millioner kroner – 1,15 millioner kroner over takst. Foto: Eie eiendomsmegling
 
1,15 mill. kr over takst
– Aldri opplevd maken, sier eiendomsmegleren om eneboligen fra 1939 i Eidsvoll som torsdag endte over 1,1 millioner kroner over takst.

Publisert: 17.aug.2017 16:30
Oppdatert: 18.aug.2017 14:02

Til tross for at aviser og meglere de siste ukene har meldt om «Dramatisk boligprisfall i Oslo» og «Frykter en solid nedgang i boligprisene», er det lite som tyder på at frykten har spredt seg til Øvre Romerike etter torsdagens budrunde på Eidsvoll.

Den 133 kvadratmeter store eneboligen fra 1939, med adresse Holsletta 86, med nesten fem måls tomt hadde en prisantydning på 2,8 millioner kroner. Da budrunden ble avsluttet torsdag ettermiddag ble boligen solgt for 3.950.000 kroner.

LES OGSÅ: Ekspertene tror ikke prisnedgangen vil vare

Sinnssykt og overraskende

– Jeg har aldri opplevd maken i min karriere som eiendomsmegler. Dette er rett og slett helt sinnssykt og utrolig overraskende, sier eiendomsmegler Nadeem Bokhari i Eie Eiendomsmegling Ullensaker.

Boligen ligger langs Østsidevegen, fem kilometer fra Eidsvoll sentrum, og presenteres i annonsens som en «Attraktiv enebolig med landlig tomt i solrike omgivelser i et familievennlig område». Eneboligen ble oppført i 1939 i 2 etasjer, pluss krypkjeller. I tillegg er det uthus og hundehus som skal ha vesentlig svikt i konstruksjoner og trolig er oppført samtidig som boligen.

– Det er en gammel bolig med en standard som ikke er noe særlig å skryte av. uthusene er fallferdige og det er byggeforbud på eiendommen. Det er derfor den store, skjermede og solrike tomten som lokker, sier megleren.

Interesse fra dag én

På visning var det 30–40 personer innom, med 19 personer som skrev seg på liste. Under torsdagens budrunde gikk det hett for seg.

– Det var mildt sagt stressende og intenst. Men veldig gøy! Det er ingen hemmelighet at markedet har kjølnet, og eiendommene har vært tyngre å selge de siste månedene. Derfor er det ekstra stas å se at det fortsatt er mulig å oppnå slike priser, så lenge interessen er stor nok, sier Bokhari.

Bare klipt gresset

Selgeren kjøpte eiendommen i 2014 for 2,4 millioner kroner. Tre år etter sitter han igjen med en gevinst på 1,4 millioner kroner.

– Det eneste vedlikeholdet han har gjort er stort sett å klippe gresset. Så han er naturlig nok svært fornøyd. Nå fikk han et solid tilskudd til egenkapitalen når han skal kjøpe bolig med sin nye samboer, sier Bokhari.

HVA KJØPTE NABOEN FOR? Se oversikten over eiendomssalget på Øvre Romerike i dette kartet

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
STORFORNØYD: Megler Nadeem Bokhari har aldri opplevd maken i løpet av sin karriere.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no