17. jun
Helfos Eidsvoll-kontor er foreslått nedlagt. Foto: Roger Aarli-Grøndalen
 
13 ansatte rammes når Helfo vil legge ned Sundet-kontor
Helfo lover alle de ansatte tilbud om videre jobb.

Publisert: 15.nov.2017 15:03
Oppdatert: 15.nov.2017 18:32

Helfos Eidsvoll-kontor er blant avdelingene som foreslås nedlagt. Dette kontoret ligger i Wergelands Gate i Sundet. Helfo anbefaler å redusere antall kontorsteder fra dagens 22 til 7 større kontorer.

«Forslaget er en del av Helfos anbefaling til ny kontorstruktur for å oppnå sterkere fagmiljøer og mer effektiv ressursutnyttelse. Det vil innebære at cirka 160 av Helfos 555 medarbeidere får tilbud om nytt arbeidssted. Anbefalingen til ny kontorstruktur er utarbeidet på oppdrag fra Helsedirektoratet, og skal behandles av Helfos medbestemmelsesapparat, før saken sendes tilbake til Helsedirektoratet og deretter til beslutning i Helse- og omsorgsdepartementet. Helfo anbefaler at endringen gjennomføres i løpet av de neste to-tre årene. Kontorstedene vil tidligst legges ned 1. juli 2019, og endringene i kontorstruktur skal være gjennomført innen utløpet av 2020.

Får tilbud om videre jobb

– Alle medarbeiderne ved kontorstedene som er foreslått nedlagt, vil få tilbud om jobb på ett av kontorstedene som foreslås videreført i anbefalingen, sier Helfos direktør Jan Mathisen i en pressemelding.

Det opplyses at Helfo vil benytte virkemidlene i «Særavtale om bruk av virkemidler ved omstillinger i staten» i den videre prosessen. Kontorstedene som foreslås videreført er: Mo i Rana, Ørsta, Sola, Tønsberg, Fredrikstad, Orkdal og Brumunddal. Helfo har ikke publikumsmottak, og forslaget skal etter planen ikke påvirke Helfos tjenester til publikum. Helfo er Helsedirektoratets ytre etat, og har blant annet ansvar for refusjon av privatpersoners utgifter til legemidler, tannhelse og helsetjenester i utlandet og oppgjør fra folketrygden til behandlere utenfor sykehus.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
LOver videre jobb: Helfo-direktør Jan Mathisen. Foto: HELFO / Morten Rakke
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no