17. jul
Leilighet ved Vorma: 4-romsleiligheten i Torget 15 i Sundet har et bruksareal på 98 kvadratmeter og utsikt over Vorma. Fra 16. april til 10. mai steg verdien på den fra 4,2 til 5,5 millioner kroner. – Markedet i Sundet er godt, men selektivt. Det er større skille mellom intern beliggenhet nå enn noen gang tidligere, sier eiendomsmegler Aleksander Nilsen.Foto: Paul Mileman
 
På denne Sundet-leiligheten økte prisen 1,3 millioner på 24 dager
16. april ble denne Sundet-leiligheten overdratt for 4,2 millioner. 10. mai solgte den nye eieren den videre for 5,5 millioner kroner – en fortjeneste på over 30 prosent.

Publisert: 15.mai.2018 14:00
Oppdatert: 15.mai.2018 11:44

«Solgt – visning avlyst. Beklager», står det i annonseteksten på Finn.no. Den oppsiktsvekkende transaksjonen fant sted i Sundet, nærmere bestemt i Torget 15. 4-roms leiligheten med et bruksareal på 98 kvadratmeter og utsikt over Vorma ble lagt ut for salg på ny kun dager etter at transaksjonen fant sted. EUB har sjekket transaksjonsbeløpene i begge handlene og vet at leiligheten økte sin verdi med 1,3 millioner kroner på 24 dager.

– Markedet i Sundet er godt, men selektivt! Det er større skille mellom intern beliggenhet nå enn noen gang tidligere. Her var det snakk om en leilighet ved vannkanten som var det elementet kjøperne her satte ekstra stor pris på. Dette er også et bilde på at bruktboligsalget tar innpå nyboligsalget i Sundet, sier eiendomsmegler Aleksander Nilsen i EiendomsMegler 1 Jessheim.

Kjøpt 19 måneder i forveien

Han var ansvarlig for salgene i begge omganger. Nilsen presiserer at leiligheten i første omgang ble solgt med lang overtakelse.

– I dette tilfellet ble denne eiendommen solgt for cirka 19 måneder siden, ikke én måned som det står i grunnboken, opplyser han. Kjøperen, som altså formelt eide eiendommen under én måned og således må sies å ha hatt grei fortjeneste på denne korte tiden, la den ut på nytt med en prisantydning på 5,15 millioner kroner. 10. mai og før visning ble den solgt til et Oslo-par. Nilsen ønsker ikke å kommentere salgssummen, men EUB har sjekket registeret og vet at den var 5,5 millioner kroner – 350.000 over prisantydning.

– Det er også gjort en del oppgraderinger i leiligheten etter overtakelse, samt en positiv utvikling i boligmarkedet. Bakgrunnen for prisen her er refferansesalgene som har vært i blokka i 2018. Selgeren hadde opprinnelig planer om utleie av objektet, men referansesalget åpnet døren for et salg, sier Nilsen.

Toppleilighet banet vei

Registeret viser at et annet objekt – riktignok toppleiligheten i samme blokka – ble solgt for 5.850.000 kroner 6. april. Denne ble kjøpt for 4.550.000 kroner i september i 2013.

– Det virker som at leilighetsmarkedet i Sundet igjen er sulteforet i påvente av nye byggetrinn på Rubis. I dette tilfellet var det folk fra Oslo som har sett etter leilighet over en lengre periode som endte som kjøper, sier Aleksander Nilsen.

EUB har vært i kontakt med dem som solgte leiligheten for 4,2 millioner. De ønsker ikke å kommentere saken.

TOrget 15

  • Salgssum 16. april: 4.200.000 kroner.
  • Salgssum 10. mai: 5.500.000 kroner.
  • 4-romsleilighet. Ligger ved Vormas bredd. Bruksarealet er på 98 kvadratmeter.
  • Eiendomsmegler Aleksander Nilsen opplyser at selve salget ble gjennomført cirka 19 måneder i forveien. 
  • Den nye eieren satt likevel kun på eiendommen i 24 dager totalt.

LES OGSÅ: Dæhlie får ja til 14 etasjer i Sundet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no