20. jul
VAKSINERT: Sofie Dammen (t.v.) og Lotte Årseth, begge elever ved Nannestad videregående skole, fikk sin vaksine av helsesøster Eli Skjennum tidligere i år. Etter dette har 169 lever fra Nannestad ungdomsskole blitt vaksinert.
 
169 u-skoleelever vaksinert
88 prosent av elevene på 10. trinn ved Nannestad ungdomsskole har tatt meningokokkvaksinen etter at Nannestad kommune gikk ut med tilbud om gratis vaksinering.

Publisert: 22.mai.2018 11:30
Oppdatert: 14.mai.2018 11:45

Vaksinasjonsprogrammet mot smittsom hjernehinnebetennelse (meningitt), som gjerne dukker opp i russetida, ble startet i februar.

– Vi har 88 prosent dekning på 10. trinn, og det er meget bra. Jeg vil si at en dekningsandel på over 80 prosent er en suksess. Dette var et godt, kunnskapsbasert forebyggende tiltak, sier Tom Sundar, kommuneoverlege i Nannestad kommune.

Vaksinen har full effekt i fem år.

BEVILGET PENGER

Nannestad kommune har bevilget penger, årlig om lag 80.000 kroner, til vaksinasjonsprogrammet.

I år kunne alle elever i 1.- og 2.-klasse ved videregående skoler, bosatt i Nannestad, og 10.-klassinger ved Nannestad ungdomsskole bli vaksinert hvis de ønsket det.

169 ELEVER

Av 192 elever totalt på 10. trinn, er det 169 elever som har tatt meningokokkvaksinen.

– Vi har nå fått gjennomført restvaksinering også, det er fortsatt tre elever som har sagt at de skal ta den som ikke har tatt den ennå. Disse er foreløpig ikke medregnet tallene for vaksinasjonsdekningen. Med de resterende tre elevene som skal ta den på et senere tidspunkt, blir dekningen 89,6 prosent, Dette er god vaksinedekning tatt i betraktning at denne vaksinen ikke er i barnevaksinasjonsprogrammet og er relativt ny for ungdom og foreldre i Nannestad, sier Anne Line Gjersum, enhetsleder ved Familiesenteret i Nannestad.

FORESATTE INFORMERT

Hun viser til at dette ble et forsøksår, i og med at vaksinasjonsprogrammet ble planlagt først etter at budsjettet ble vedtatt i desember.

– Dette gjorde at det ble mye jobb og planlegging på kort tid. Jeg synes alle skal være veldig fornøyd med resultatet totalt, med både opphentings- vaksinasjon av 2000 og 2001- kullene og vaksinasjon på 10. trinn, sier Gjersum.

I forkant av vaksineringen, ble elevene i hver enkelt klasse informert skriftlig og muntlig om tilbud om vaksinen, virkning og bivirkning.

– Elevene fikk med svarslipp hjem for å få samtykke av foreldrene eller foresatte. Det skal også ha gått ut en melding til 10. trinns foreldre med kort informasjon om tilbudet. Til høsten tenker vi å tilby denne vaksinen samtidig med boostrix polio som tilbys til elevene gjennom barnevaksinasjonsprogrammet, opplyser Gjersem.

LES OGSÅ: Får vaksine: Forbereder ungdommene til russetida

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no