18. jul
DØMT. En 17-åring er i Øvre Romerike tingrett dømt til samfunnsstraff etter vold og tyveri.
 
17-åring dømt til samfunnsstraff – blant annet for vold mot lærer
Og for å ha slått en annen gutt slik at han svimte av.

Publisert: 05.mai.2018 09:00
Oppdatert: 05.mai.2018 09:14

Det var på en fest i Nannestad i fjor høst at 17-åringen umotivert skal ha slått en annen gutt i ansiktet slik at denne besvimte og ble påført skade på tre tenner. Gutten fikk også hoven nese og kutt i underleppa, noe som førte til både besøk hos legevakt og tannlege.

Trakk anmeldelse

Den fornærmede trakk siden anmeldelsen, og han var heller ikke villig til å forklare seg i retten. Han har opplyst at han ikke har fått varige skader og at tennene har festet seg igjen.

Volden mot læreren ved den videregående skolen fant sted i februar i år. 17-åringen dyttet læreren slik at han holdt på å falle. Gutten dro deretter læreren i armen og ville ha en samtale, men læreren ønsket ikke det med bakgrunn i dårlige erfaringer fra tidligere, tilsvarende samtaler med eleven.

VANSKELIG LIVSSITUASJON

17-åringen var også tiltalt for å ha stjålet fra XXL på Jessheim.

Den tiltalte innrømmet straffskyld og han ble dømt til samfunnsstraff i 45 timer, med en subsidiær fengselsstraff i 45 dager.

Retten la vekt på at gutten ikke var mer enn 16 år dag lovbruddene skjedde, og at ubetinget fengsel derfor ikke var aktuelt. Ved straffeutmålingen ble det lagt noe vekt på at tiltalte er i en vanskelig livssituasjon.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no