26. jan
LUNDSJORDET. Slik er planen for utbyggingn av 1814-byen, med Eidsvoll kommunes andel nede til venstre og med jernbanens parkeringsområde nede til høyre. Illustrasjon: Eidsvoll kommune.
 
Gardermoen Tomteselskap har solgt sin del av Lundsjordet
EIDSDVOLL VERK. Det planlagte 1814-byen er i ferd med å slippes opp.

Publisert: 29.aug.2017 06:00
Oppdatert: 28.aug.2017 14:58

Samarbeidsavtalen mellom Gardermoen Tomteselskap og Eidsvoll kommune har opphørt. Kommunen går nå inn for på selge sin del av området på egen hånd og håper å få mer igjen enn tilbudene så langt.

UKJENT KJØPER

Etter at Eidsvoll kommune i juni takket nei til å selge sin del av Lundsjordet til Gardermoen Tomteselskap, som eier alle aksjene i 1814-byen AS, har tomteselskapet solgt sin del til en ukjent kjøper.

– Vi har en avtale med kjøperen om at det er denne som skal presentere handelen på et beleilig tidspunkt, sier talspersonen for tomteselskapet, Steinar Skaare.

Leder i kontrollutvalget: – Det kan da neppe haste så voldsomt med å få solgt tomta

SAMARBEIDSAVTALE

Gardermoen Tomteselskap og Eidsvoll kommune hadde en samarbeidsavtale om utvikling av den planlagte 1814-byen. Likevel solgte tomteselskapet sin del uten å involvere kommunen.

– Hvorfor?

– Vi fikk klar indikasjon på at kommunen ville selge sitt område selv, svarer Steinar Skaare.

– Hadde dette noe å gjøre med bråket omkring hemmeligholdelsen av tomteselskapets tilbud til kommunen?

– Nei. Det var vel snarere kommunen selv som ønsket å holde dette lukket, og det har vi forståelse for siden det er snakk om forretningsmessige forhold.

Etter at Gardermoen tomteselskap solgte sin del av Lundsjordet, fikk kommunen forespørsel fra tomteselskapet om å selge til samme kjøper. Dette blir i utgangspunktet avvist.

– Kommunen har ikke vært delaktig i forhandlingene, noe som har vært en forutsetning for felles salg, påpeker kommunens eiendomssjef Erik Lunde.

LES OGSÅ: – Lundsjordet er indrefileten vår. Da må salget være åpent

FLERE BUD

Tomteselskapet bød opprinnelig 30 millioner kroner for kommunens andel av Lundsjordet. Tilbudet ble seinere forhøyet med fire millioner kroner. Kommunen har også fått et annet og høyere bud.

Tirsdag kveld skal formannskapet behandle den nye situasjon, og rådmannen går inn for å engasjere et meglerfirma for salg av sin av Lundsjordet.

– En slik prosess vil kunne gi noe høyere salgsverdi for kommunens område fordi salg av et mindre areal kan appellere til et annet og større marked, men det vil svekke muligheten for en helhetlig utbygging av hele området, sier Lunde

– Kjøper av Tomteselskapets område kan legge inn bud når kommunens eiendom blir lagt ut for salg, påpeker han.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SVEKKER MULIGHETEN. Eiendomssjef Erik Lunde i Eidsvoll kommune innrømmer at opphøret av samarbeidsavtalen med Gardermoen Tomteselskapsvekker muligheten for en helhetlig utbygging av Lundsjordet.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no