21. okt
BRA KVALITET: – Kvaliteten er bra, sier siloleder Atle Hofseth (t.v.) mens han tar imot 20 tonn bygg fra Anders Bentstuen.
 
Skuronna er i gang: Leverte 20 tonn korn i ett lass
EIDSVOLL. Anders Bentstuen kom til Felleskjøpet i Eidsvoll med det som må være bygdas største kornhenger, og leverte 20 tonn bygg.

Publisert: 15.aug.2017 18:00
Oppdatert: 15.aug.2017 18:19

– Innhøstingen er i normal rute. Vi fikk de første lassene i dag. Det er omtrent på samme dato som de første lassene i fjor, forteller siloleder Atle Hofseth ved kornmottaket i Eidsvoll.

-KLØFTA FØRST UTE

Mottaket på Kløfta er vanligvis litt tidligere ute.

-Skuronna er litt sein i år, mener siloleder Thorer Fongaard.

– Vi fikk inn det første lasset onsdag 9. august, men vi er fortsatt helt i startfasen, og det er veldig lite som er kommet inn til nå. Kornet fra dem som ikke har tørke, er dessuten litt rått, forteller han.

2.400 DEKAR KORN

Anders Bentstuen var én av de aller første kundene til kornmottaket i Eidsvoll. Han er medeier i Minne gård AS som forpakter landbrukseiendommer flere steder i bygda og dyrker korn på 2.400 mål, samt flere hundre mål med poteter og gulrøtter.

SATSER PÅ OPPHOLDSVÆR

– Det er noe lengde i åkeren og en del ujevnt modent, men størrelsen på avlingene ser ut til å bli bra, hvis vi får opp alt, sier han.

– Nå blir det kontinuerlig tresking og levering framover så sant ikke regnet setter en demper på innhøstingen, sier Anders Bentstuen.

– Kvaliteten på det vi har fått inn til nå, er bra, sier silolederen i Eidsvoll.

MODERNISERING

Landbruket utvikles stadig, både hva dyrkingsmåter og teknologi angår.

– Nå er det flere kornbønder som har begynt med høstbygg for å få tidligere avlinger, forteller Atle Hofseth.

– Vi regner med full pågang til mottaket i tida framover, og nå bruker vi en app på internett slik at bøndene kan se hvilke leveringstider som er ledige og kan plotte seg inn på disse, forteller han.

FRA VESTFOLD

Mottaket i Eidsvoll tar for øvrig ikke bare imot korn fra lokale bønder. Økologisk dyrket korn fra nær sagt hele Østlandet blir levert i Eidsvoll.

– Det første lasset vi fikk inn, kom med lastebil fra Vestfold i dag, forteller Atle Hofseth.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no