20. aug
NISSEMOR. Helene Dahl har fylt huset sitt med 2000 nisser. Det hele startet for 22 år siden med nissen hun har på fanget.
 
2000 nisser tett i tett, overalt i huset til Helene
RÅHOLT. De er overtalt - i lysekrona, på brødristeren og kaffetrakteren, i trappa, på gardinbrettet, i kriker og kroker. Helene Dahl holder seg med 2000 nisser - og ikke to er like.

Publisert: 20.des.2015 23:58
Oppdatert: 27.jan.2017 13:47

I fjor hadde hun 1500. Ytterligere 500 har kommet til i løpet av det siste året. Tre måneder av året går med til å bære opp nisser fra kjelleren, plassere dem rundt omkring i huset og bære dem ned i kjelleren igjen. Helene sjauer nissene sine med glede.

STARTET MED EN GAVE

Det hele startet med en gave fra datteren da Helene fylte 50 år. 22 år har gått siden den gang, og én nisse har blitt til 2000.

Det er nisser overalt. Overalt. Hele kjøkkenbenken er full av nisser, det samme er kjøkkenbordet. I stua er spisebordet dekket av nisser. Alt som er igjen av bordplass, er to små firkanter på salongbordet.

KOMFYREN ER NISSEFRI

- Hvordan får du lagd mat, og ikke minst spist den, oppi alle disse nissene?

- Komfyren er fri for nisser. Der lager jeg mat, som blir spist på salongbordet. Det finnes ikke noe annet sted å sitte, ler Helene.

Nissene står oppstilt langs veggene og langt ut på gulvet. De henger i taklamper og står tett i tett i vinduskarmene.

Hun synes ikke det er for mye av det gode, tvert om. Helene ser ikke bort fra at samlingen utvides.

Hun raider loppemarkeder og bruktbutikker for å finne nye nisser. Hun kjenner hver nisse i samlingen sin, og vet når hun treffer på en hun ikke har fra før. Hun nøyer seg ikke med kjøpenisser, heller, men strikker og syr nisser gjennom hele året.

LES OGSÅ: Juletregründeren tar opp kampen mot plasten

All slags nisser

Helenes nisser danser og synger, sykler og kjører bil, blinker og ler. De er store og små, myke og harde. Det er soppnisser, grøtnisser, rockenisser, musikernisser, sjonglørnisser, tynne nisser og tykke nisser. Ingen er lik den andre, og alle er elsket av Helene.

- Når jeg bærer dem opp fra kjelleren første uka i november, spør jeg dem om hvordan de har hatt det nede i pappeskene sine. Jeg blir like glad hver gang når jeg ser dem! forteller nissemor Helene Dahl.

LES OGSÅ: - Jentungen sa det var nissen som sendte nordlyset før julaften

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no