20. jul
Kjøpte ny bobil. Jahn og Inger Elton fra Jessheim var blant de mange som kjøpte ny bobil i fjor. Salget av slike kjøretøy økte med hele 10 prosent i 2015. Alle Foto: Norges Caravanbransjeforbund
 
2015 ble jubelår for caravanbransjen - Jessheim-par skal bruke bobilen i Europa
JESSHEIM. Ekteparet Inger og Jahn Elton solgte campingvognen og kjøpte splitter ny bobil til 1,5 millioner kroner.

Publisert: 27.jan.2016 14:48
Oppdatert: 27.jan.2017 13:52

I år blir det både en tur til Nord-Norge og reiser til sykkelritt i Europa.

- Vegard Breen er barnebarnet vårt, og vi har lyst til å se ham på sykkelritt et eller annet sted. Tidligere har vi vært og sett på i Nederland, Belgia og Italia blant annet, sier Jahn Elton til EUB.

Det er mange år siden det ble solgt flere bobiler og campingvogner i Norge enn i 2015. Salget av nye bobiler økte med ti prosent, mens salget av nye campingvogner økte med seks.

- Tendensen er at gjennomsnittsalderen på dem som kjøper ny vogn eller bobil blir stadig lavere. Konseptet mobil ferie er blitt stadig mer populært i ulike miljøer, sier generalsekretær Geir Holm i Norges Caravanbransjeforbund.

LES OGSÅ: Fra bobiler til boliger

Snittpris på bobil: 800.000 kroner

For Jahn og Inger Elton fra Jessheim har bobilkjøpet stått til forventningene.

- Vi har hatt campingvogn i alle år og båt i tillegg. Vogna har stått på fjellet vinterstid, og vi hadde lyst til å kjøre mer på landet, sier Jahn.

- Vi er pensjonister og har god tid til å farte rundt. I fjor ble det åtte turer. Vi fikk sett både Sørlandet, Vestlandet og Sverige på våre flotte turer, sier ekteparet, som altså kjøpte ny bobil i 2015.

Ifølge Norges Caravanbransjeforbund var gjennomsnittsprisen for en bobil på cirka 800.000 kroner i 2015. En gjennomsnittlig campingvogn kostet rundt 300.000.

- Hva får dere med en bobil?

- For oss har denne alt. Sittegruppe foran med bord og stoler, stor køye over, kjøkken, toalett og dusjrom hver for seg, stor dobbeltseng bak, radio, tv, automatisk parabol og hydrauliske støttebein. Det er også et stort rom bak, hvor vi kan ha sykkelstativ inne i bilen. I tillegg er det varmt og kaldt vann og sentralfyring og varme i gulvet. Det blir på en måte en hytte på fire hjul, sier Jahn Elton.

LES OGSÅ: Ferie med huset på ryggen

Var spente på året

Det var ingen selvfølge at 2015 skulle bli et godt år for caravanbransjen. En svekket krone gjorde importerte varer dyrere. Også vanskeligheter i nærings- og arbeidsliv på Sør- og Vestlandet, gjorde at bransjen fryktet det verste.

- 2015 ble et godt år for oss, med betydelig økning for både campingbiler og bobiler. Seks og ti prosent var langt over det bransjen forventet da vi gikk inn i 2015, sier Geir Holm.

For Jessheim-paret har bobilkjøpet definitivt stått til forventningene. Nå gleder de seg til å ta fatt på en ny sesong.

- Vi gleder oss til å reise rundt og oppleve nye steder, smiler Jahn Elton.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no