21. jul
24 PUNKTER: Ved Gystadmarka ungdomsskole har Ullensaker kommune satt opp 24 ladepunkter til elbil.
 
24 nye ladepunkter
Ullensaker kommune åpner ganske snart 24 kliss nye ladepunkter for elbiler på Gystadmarka.

Publisert: 11.jun.2018 06:00
Oppdatert: 05.jun.2018 14:38

De 24 ladepunktene Ullensaker kommune har montert på parkeringsplassen ved skolene på Gystadmarka, kommer i tillegg til de fire på parkeringsplassen ved friidrettsstadionet litt lenger bort og de åtte som er tilgjengelige for publikum etter klokken 16 bak rådhuset.

KRAV

Fra 1. juli i år krever Vegdirektoratet et visst antall ladeplasser på parkeringsanlegg.

– Vi ønsker å legge til rette for flere elbiler, og disse ladestasjonene kan brukes fritt av alle mot litt betaling, sier prosjektleder Tom Runar Lier i Ullensaker kommune.

STADIG FLERE: Ladestasjonene popper opp

Han mener Gystadmarka blir en attraktiv ladeplass.

– Kommunen har tatt et steg videre i miljøkampen og nye krav. Vi håper disse ladeplassene blir et godt tilbud for elbilister i kommunen, som besøkende til forskjellige idrettsarrangementer på Gystadmarka, påpeker prosjektlederen.

FORDELER

Anlegget er utstyrt med en effektstyring som rettferdig fordeler den tilgjengelige strømmen når alle uttakene er i bruk samtidig.

– Dette er en ny og smidig måte å lade på som egner seg godt på parkeringsanlegg der man normalt skal stå parkert en stund, sier han.

Det er DEFA og Bravida Norge på Jessheim som har levert det nye ladeanlegget, hvor alle følger den nyeste standarden med Mode-3 og har Type-2 kontakter.

Uttakene på Gystadmarka er fordelt på maksimalt 7,4 kW til min 3.6 kW. For å bruke ladetjenesten på Jessheim må man være registrert som bruker på denne nettsiden. Betalingen skjer etter hver gang man har avsluttet et ladeforløp.

Nettsiden ladeinorge.no har oversikt over steder det er mulig å lade bilen rundt omkring i Norge. Der er det også mulig å se antall ladestasjoner, om de er opptatt for øyeblikket, hvor de ligger og eventuell pris for bruk.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no