26. apr
CAMPINGVOGNER: Gjensidige oppfordrer turister mad campingvogn til å kontrollere gassanlegget. Foto: Jan Ludvik Refsholt/Larvik brannvesen. Bildet er tatt under øvelse
 
25 campingvognbranner registrert før sesongen har startet
Allerede før årets høysesong for campingturister er skikkelig i gang har Gjensidige allerede registrert 25 branner i campingvogner.

Publisert: 28.jun.2018 18:00
Oppdatert: 28.jun.2018 11:11

Bjarne Rysstad, kommunikasjonssjef hos Gjensidige, opplyser at det de siste fem årene har vært nærmere 800 branner i campingvogner.

– Forsikringsselskapet har gått gjennom statistikk for de siste fem årene, og Gjensidige alene har registrert 175 brannskader med samlede erstatninger for 11 millioner kroner, med et gjennomsnitt på over 60.000 kroner. Sommeren er høysesong for bruk av propangass i campingvogner. Men før du tar anlegget ditt i bruk, er det viktig å kontrollere slanger og annet utstyr, sier Rysstad.

Han minner også om at det er svært viktig for campingplasseiere og den enkelte camper å holde god nok avstand mellom vognene.

– På campingplasser skal det være minst tre meters avstand mellom campingvogner, bobiler og telt. Biler som ikke skal brukes til overnatting kan parkeres i mellomrommet, sier han.

Han påpeker at en avstand på et par meter er ikke nok til å hindre en brann i å spre seg videre.

– Formålet med avstanden er å begrense spredningen av brannen, slik at personer

nær brannen rekker å rømme og eventuelt bidra i slokkearbeidet, sier Rysstad.

Han opplyser at lokale brannvesen fra tid til annen gjør tilsyn på campingplasser for å sikre at reglene overholdes.

– Har du røykvarsler blir du varslet tidlig hvis uhellet er ute. Med et slokkeapparat og et brannteppe øker sjansen for at du klarer å slokke brannen tidlig, enten det brenner hos deg selv eller naboen, sier Rysstad.

LES OGSÅ: Forhindret katastrofal skogbrann i Hurdal

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no