17. jun
 
300 feiret åpningen
MORSKOGEN. De frammøtte kunne ikke drømt om en bedre ramme for åpningen av banevokterboligen.

Publisert: 09.mai.2017 06:00
Oppdatert: 08.mai.2017 14:36

300 mennesker møtte opp og var med på å danne en perfekt ramme for den spennende åpningen av banevokterboligen på Morskogen. Eidsvoll-ordfører John-Erik Vika (Sp) sto for den offisielle åpningen. Mange valgte å følge Mjøstråkk. Det var fullt mulig å parkere bilen og sykle fra Stange stasjon, Tangen stasjon, Espa og Langset skole. Vokterboligen ligger fantastisk til med en nydelig panoramautsikt over Mjøsa på den ene siden. På den andre er det sykkelvei (nasjonal sykkelrute 7) i det nedlagte jernbanesporet. Vokterboligen er i god stand og eies av Miljødirektoratet og forvaltes av Eidsvoll kommune. Hamar og Hedemarken Turistforening, sammen med Eidsvoll turlag, har ansvar for drift og oppfølging av hytta i sesongen.

Denne sommeren har 18,5 kilometer ny Mjøstråkk fra Minnesund og nordover til Espa gjort denne sykkelturen til noe helt «nytt».

Vokterboligen vil være en ubetjent DNT-hytte og kunne låses opp med DNTs standardnøkkel. Det vil også være mulighet for å overnatte der for turister og andre som måtte ønske å være i området noen timer ekstra.

LES OGSÅ: - Legg asfalt på Vormtråkk og Mjøstråkk, og enda flere vil bruke det

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no