21. apr
KONSERN: Mobile Jessheim er en av 32 bilforhandlere som nå står frem som en felles enhet. - Det er riktig vei å gå, sier daglig leder Martin Vestreng.
 
32 forhandlere under en og samme paraply
Nå er alle Mobile-forhandlerne i landet samlet i ett konsern med ett felles navn.

Publisert: 21.feb.2018 09:00
Oppdatert: 21.feb.2018 10:23

De 32 bilforhandlerne i morselskapet Automobilgruppen har i mange år hatt flere navn på sine forhandlere i Norge. Mobile Jessheim er vår lokale variant, andre steder har det for eksempel vært Auto Elite og Moss Bilsenter. Den epoken er over, fra 15. januar heter alt Mobile.

SELVSTENDIGE

– Hver enkelt forhandler er fortsatt selvstendige firmaer, men når vi nå er samlet under en felles paraply vil det gi en helt annen synlighet, sier daglig leder Martin Vestreng hos Mobile Jessheim.

Han er overbevist om at å gi en av landets største forhandlerkjeder ett felles ansikt utad vil styrke bilforretningene.

LES OGSÅ: Elbilen som forsvant

– Vi får mange flere strenger å spille på og kan yte bedre service til kundene på alle nivåer. Det igjen håper vi vil gi dem en større trygghet når de kjøper bil, påpeker han.

– Hvordan da?

– For eksempel er det totalt 850 ansatte i dette konsernet. Det betyr mange flinke folk som har vært med i mange år, og det kommer vi selvsagt til å trekke veksler på. I årene som kommer vil vi utvikle oss som en enhet, og så langt jeg kan se blir det bare plusser i boka, sier han.

MANGE BILMERKER

Mobile er autorisert forhandler av ti ulike bilmerker uten å importere noen, forhandleren i Bilbyen på Jessheim konsentrerer seg om Opel og Mazda.

– Vi solgte rundt 600 nye og brukte biler i fjor og hadde en omsetning på 130 millioner kroner. Flere av kundene våre har vært med oss i mange år, noen av dem har kjøpt både 20 og 30 biler her. Det betyr at vi har gjort noe riktig, og da er det viktig for både oss og dem at vi fortsatt kan yte den servicen de trenger. Det er like viktig for oss å beholde dem som å betjene de som kommer for å kjøpe sin første bil. Under den nye paraplyen får vi mer kompetanse som alle kommer til å nyte godt av. Dessuten blir jo synligheten i markedet mye bedre nå, påpeker Vestreng.

LANG HISTORIE

Automobilgruppen er bygd opp av eier Ole Grangaard som begynte sin karriere i familiens bensinstasjon i Nore og Uvdal. Deretter har det gått bare en vei for ham og gjennom årene kjøpte han flere forhandlere i Norge som ofte beholdt sitt gamle navn. Grangaard kom til Jessheim i 2011 da han kjøpte konkursboet etter Chrico Bil som ble drevet av Wolter L. Oord og Cato Strømberg. De kjøpte selskapet i 2009.

I 2016 omsatte konsernet bak Mobile for rundt 3,5 milliarder kroner, noe som i 2017 steg til rundt 4 milliarder kroner.

Hovedkontoret til konsernet Mobile ligger på Billingstad i Asker kommune.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no