15. sep
 
320 skoleelever til topps med Nannestad Turlag
MAURA. 8.-klasseelevene fra Hurdal, Nannestad og Gjerdrum ungdomsskoler møtte alle årstider da de ble med Nannestad Turlag på Opptur til Nipkollen.

Publisert: 06.mai.2017 21:00
Oppdatert: 06.mai.2017 19:59

Karl Henrik Laache, leder for Nannestad Turlag, ønsket velkommen og informerte om planene for turen etter at flere busslaster med elever hadde ankommet Kløvberget Terrasse.

– Det er bare to ting som ikke er lov i dag, og det er dårlig humør og høy musikk, sa Laache blant annet.

Og etter alt å dømme etterkom elevene disse forbudene.

JOGGESKO OG SHORTS

Flere priset allerede sommeren og gikk turen iført shorts. Også joggesko var det dominerende skotøyet som ble brukt. Da turen var gjennomført hadde elevene opplevd alle årstidene. Noen ble nok litt overrasket over at vinteren fortsatt holdt taket.

Noen av elevene fra Nannestad ungdomsskole skulle egentlig hatt matteprøve, andre naturfagprøve.

– Det slipper vi. Det er mye bedre med en tur ut i naturen enn å sitte inne i klasserommet. Turer er koselig, sier Susanna Fidje fra 8D ved Nannestad ungdomsskole.

– Men vi slipper jo ikke prøven da. Den må vi ta i morgen.

Hun synes det er flott at DNT og Nannestad Turlag arrangerer Opptur.

– Dette er et veldig bra tiltak. Da får man med seg også dem som ikke går turer ellers. Selv er jeg mye i skogen. Jeg plukker bær når den tida kommer, og så liker jeg å fotografere, sier Fidje.

Også Dorthea von der Fehr Døhlen liker seg i skogen.

– Jeg går mye i skogen, og er blant annet med pappa på elgjakt, forteller hun.

KOSTE SEG PÅ TOPPEN

Vel framme på Nipkollen, etter mange og lange motbakker, fant alle fram nistepakka og koste seg med mat og god utsikt over Nannestad fra 544 meters høyde over havet.

– Dette var en virkelig fin tur. Det var bra stigning, men vi har jo litt trening, så det har gått fint, sier Ole Ante Flesvig Siri fra Gjerdrum ungdomsskole.

Heller ikke Rehan Anwar fra Nannestad ungdomsskole var sliten etter å ha nådd toppen.

– Turen opp gikk bra. Jeg spiller fotball, og har dermed litt trening, sier han.

De fleste brukte en times tid på turen fra Kløvberget til Nipkollen, en strekning på nærmere fire kilometer og en stigning på om lag 260 høydemeter.

For hjemturen var en annen løype valgt. Da elevene til slutt kom fram til hinderløypa på Kløvberget var nye fem kilometer tilbakelagt.

På denne strekningen var det også lagt inn poster med quiz. Tema for DNTs Opptur i år var FNs bærekraftsmål og allemannsretten. Flere av spørsmålene handlet om nettopp disse temaene.

Da man nærmet seg avslutningen på turen var det nok flere som merket at de hadde nærmere ni kilometer i beina.

– Jeg tror jeg dør snart. Er det langt igjen? sa en som begynte å bli sliten.

– Kan noen bære meg, sa en annen.

POSITIVE TILBAKEMELDINGER

– Vi er svært godt fornøyde med gjennomføringen, og har fått mange gode tilbakemeldinger. Vi ser at vi kan forbedre oss på enkelte ting, men alt gikk etter plan og program, sier turlagsleder Laache.

Opptur er en nasjonal turdag for åttendeklassinger, arrangert av Den Norske Turistforenings medlemsforeninger.

Årets arrangement er det 12. i rekken. Over 34.000 ungdommer deltar ifølge DNT på 117 forskjellige Opptur-arrangementer over hele landet i år, det vil si over halvparten av landets åttendeklassinger.

LES OGSÅ: De elsker å utfordre seg selv med iskalde naturopplevelser

 
LEDET. Medlemmer av Nannestad Turlag, med leder Karl Henrik Laache i spissen, arrangerte en flott tur for ungdomsskoleelevene fra Nannestad, Hurdal og Gjerdrum
LIKTE SEG. Adrian Mathisen, Dorthea von der Fehr Døhlen, Susanna Fidje, Mellisha Sureskhumar og Tonje Marie Halmrast før oppstigningen til Nipkollen startet.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no