21. apr
INNSPURT. Bare markedssjef Ronny Bakken får opp navneskiltet, er butikken klar til åpning. Foto: Glen Widing
 
3500 kvadratmeter fulle av byggevarer
JESSHEIM. Gausdal Landhandleri åpner i dag Jessheims eneste byggevarebutikk, og sikter mot 100 millioner kroner i årlig omsetning.

Publisert: 13.jun.2013 09:19
Oppdatert: 27.jan.2017 10:54

Byggevarehuset på Jessheim er Gausdal Landhandleris 12 i rekken, og de har ingen planer om å stoppe med det.

– Vi legger ned 56 millioner kroner på dette bygget, og vi får 3500 kvadratmeter å boltre oss på med alt innen byggevare, sier markedssjef Ronny Bakken. Dagen før dagen er det kaotiske tilstander med håndverkere og leverandører side om side for å bli ferdig til åpningen.

Det ser kanskje ikek slik ut nå, men vi skal åpne torsdag som annonsert. Og når vi er ferdige her, fortsetter vi å bygge flere varehus. Ett i året i noen år er planen, påpeker Bakken.

ENESTE BYGGEVAREBUTIKK

Etter at Maxbo flyttet fra Dampsagtomta for noen år siden, har folk på Jessheim måttet kjøre enten til Dal eller Kløfta for å finne en rendyrket byggevarebutikk.

– Vi har hatt Jessheim i kikkerten lenge, selvsagt på grunn av den eventyrlige veksten her. Byggevaremarkedet er tøft med flere store aktører, men vi har veldig tro på denne lokaliseringen, understreker markedssjefen. I tillegg til alle boligeierne i området, nevner han hytteeierne som en stor kundegruppe.

– Vi ser det særlig på vareleveringen vår, av de 26 lastebilene i transportavdelingen går åtte av dem mellom Lillehammer og Oslo hver eneste dag. Mange som bor i dette området har dessuten hytte i Hedmark og Oppland. De er naturligvis aktuelle kunder hos oss, sier han.

har alt

En moderne byggevarebutikk må ha mer enn plank og spiker.

– Kundene skal slippe å måtte gå fra butikk til butikk. Derfor er det viktig for oss å kunne levere alt man trenger i en byggeprosess, i tillegg til verktøyet for å gjøre jobben.

– Har dere egne merkevarer?– Nei, vi kjøper i mest mulig grad kjente merkevarer. Og vi liker å handle lokalt. Planken vår for eksempel, kommer fra Gudbrandsdalen, og vi kjøper steinprodukter fra en produsent på Romerike. Vi kunne valgt å kjøpe det meste fra Sverige og Kina, men dette er en bevisst satsing. Det har vist seg effektivt, og det betyr mye for lokalmiljøene, sier Bakken.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no