16. jul
Utbygging i sentrum: Det aktuelle utbyggingsområdet ligger vest for Trondheimsvegen, er en del av Råholt sentrum og vil være på 18 mål.
 
Utbygger kjøper seg opp: Planlegger blokker på seks etasjer langs Trondheimsvegen
En rekke eneboliger langs Trondheimsvegen på Råholt kjøpes opp og kan snart være erstattet av 400 leiligheter i opptil seks etasjer.

Publisert: 22.sep.2017 21:00
Oppdatert: 23.sep.2017 08:41

«Solgt for 3.000.000 kroner til Godeland Boligutvikling AS. Solgt for 2.835.000 til Godeland Boligutvikling AS». Utbyggeroppkjøp av eneboliger med eplehager er ikke lenger bare et Bærum-fenomen. Det skjer også stadig på Jessheim – og nå også Råholt.

– Jeg er fra Råholt, og vårt selskap driver eiendomsutvikling. Det er riktig at vi har gjort noen handler i området nå, sier Ove Martin Trøen, daglig leder i Godeland Boligutvikling AS.

Han vil ikke si hvor mange eneboliger med store eiendommer de har kjøpt opp på vestsiden av Trondheimsvegen – mellom avkjøringen til boligfeltet Kroken og sykkelbutikken The Duke Sport.

Kjøpt opp for millioner

Her er et utvalg eiendomskjøp Trøen og selskapet har gjennomført i det aktuelle området de siste årene:

  • Trondheimsvegen 198. Solgt for 2.835.000 kroner 31. mars i 2016.
  • Trondheimsvegen 200. Solgt for 3.250.000 kroner 11. april i 2017.
  • Trondheimsvegen 206. Solgt for 3 millioner kroner 19. november 2015.
  • Kroken 1B. Solgt for 4.300.000 kroner 31. januar i 2017.

I dag kan EUB for første gang presentere planene for det aktuelle tomteområdet.

– Vi ønsker betydelig fortetting, og vil bygge 250.000-300.000 kvadratmeter. Vi ser for oss opptil 400 boenheter fordelt på tomta som er opp mot 18 mål. Ønsket er å bygge opptil seks etasjer inntil Trondheimsvegen og nedtrapping inn mot Krokenvegen. Vi vil ta mest mulig hensyn til naboene som allerede bor der, sier Trøen.

LES OGSÅ: Søsteren sa ja og solgte – hun sier nei

Satte opp Spar-bygget

Over Martin Trøen satser flere steder i landet. Prosjektet langs Trondheimsvegen er bare ett av flere prosjekter han har på trappene. 

– Vi har fire større prosjekter i sentrum av Sørumsand under oppseiling. I tillegg har vi to store prosjekter i Arendal. Vi jobber også med et stort prosjekt til på Råholt, Solvoll Hage ved den gamle betongfabrikken. Det er fullsolgt og planlagt byggestart er 1. oktober, sier Trøen.

Fra før har Trøen også stått bak bygging på Bekkedalshøgda og Spar-bygget med leiligheter, begge på Råholt. Trøen innehar for øyeblikket 61 roller i næringslivet, ifølge offentlige registre. To av disse er Godeland Boligutvikling AS og Sudrheim Invest AS. 

– Vi har en god dialog med Eidsvoll kommune, og mener dette er et attraktivt område å satse. Det er nærhet til verden og et område i sterk vekst, sier Trøen.

Skal behandles politisk

Planene ble presentert for administrasjon og sentrale politikere før jul i fjor. I disse dager jobber Trøen og Co. med reguleringsplanen for tomteområdet. Tirsdag skal kommunedelplanen for Råholt behandles i formannskapet. Der er byggehøyder et sentralt tema.

– Det er et spennende og sentrumsnært tomteområde. Det er nærhet til kjøpesenteret, togstasjonen og marka. Derfor ønsker vi høy utnyttelse, sier Trøen.

– Planene er spenstige. I kommunedelplanen foreslås det å åpne for seks-sju etasjer på vestsiden av Trondheimsvegen i sentrum. Disse planene er innenfor sentrumsgrensen, sier hovedutvalgsleder Olav Resaland (Ap).

Fakta kommunedelplan

  • Gjeldende kommunedelplan – Råholt-Sagmoen – ble vedtatt av kommunestyret 6. oktober 1997.
  • Kommunen jobber nå med ny kommunedelplan, og denne skal behandles på tirsdagens formannskapsmøte.
  • Når det gjelder byggehøyder foreslår administrasjonen maksimal byggehøyde for sentrum på 20 meter over gjennomsnittlig planert terreng. Dette tilsvarer seks etasjer. 

LES OGSÅ: - Vi har en visjon om at Råholt skal bli en lokal by

 
Solgt: Denne eneboligen i Trondheimsvegen 206 er solgt for tre millioner kroner til Godeland Boligutvikling AS.
Satser: Ove Martin Trøen (til venstre). Her med Terje Gjeisklid. Arkivfoto: Marit Lunddal Løken
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no