17. sep
Reddet: LHLs planlagte aktivitet i det nye LHL-sykehuset på Jessheim er reddet. – Vi måtte få klar beskjed om at klinikken skal videreføres. At vi skal ha stabile og forutsigbare rammebetingelser. Det har vi nå fått, sier generalsekretær Frode Jahren i LHL.
 
LHL-sykehuset og 300 arbeidsplasser reddet
Det nye LHL-sykehuset er berget etter et møte mellom LHL og Helse Sør-Øst fredag ettermiddag.

Publisert: 08.sep.2017 14:30
Oppdatert: 09.sep.2017 12:28

– Fredager er normalt ganske bra, men denne er ekstra god. Vi legger ikke skjul på det, sier LHLs generalsekretær Frode Jahren til EUB.

Vi treffer han på telefon like etter et møte med Cathrine M. Lofthus, som er administrerende direktør i Helse Sør-Øst. LHL har protestert kraftig mot det de mener er et forsøk på å legge ned Feiringklinikken, og dermed fjerne én femtedel av hjertetilbudet i Norge fra neste år. Dette ville i så fall betydd at LHL ikke hadde fått videreført sitt hjertetilbud ved det nye sykehuset på Jessheim.

LES OGSÅ300 arbeidsplasser og nytt LHL-sykehus i fare

REISER PÅ ALLMØTE

Møtet mellom LHL og Helse Sør-Øst startet klokka 12.30 i Oslo. EUB har akkurat snakket med en strålende fornøyd generalsekretær Frode Jahren.

– Vi har opplevd betydelig støtte fra offentligheten, blant annet fra pasienter, pårørende og politikere. Vi opplever at det har vært en viktig bidragsyter til at vi nå sitter med dette resultatet.

– Hva gjør deg trygg på at det nye sykehuset nå vil bestå?

– Vi måtte få klar beskjed om at klinikken skal videreføres. At vi skal ha stabile og forutsigbare rammebetingelser. Det har vi nå fått. Dette var ikke et forhandlingsmøte på volum og pris. Men vi har fått en overordnet avklaring på at vi skal videreføres og at det skal være en stabilitet i fortsettelsen, sier Jahren.

Helse Sør-Øst bekrefter at LHLs hjertesenter skal videreføres i henhold til gjeldende rammeavtale med stabile og forutsigbare rammebetingelser.

- I det videre samarbeidet skal det vurderes ulike samarbeidsmodeller mellom LHL som ideell aktør og Helse Sør-Øst for å sikre et godt tilbud til hjertepasientene. De årlige ytelsesforhandlingene skal avklare volum, pris og øvrige forhold for kommende år, heter det i en melding.

- Det er akkurat dette vi har ønsket oss. Jeg vil rose Cathrine Lofthus for dagens møte og hennes jobb for å få dette i havn. Det fortjener hun virkelig, sier Jahren.

15.00 har han kalt inn de ansatte til et allmøte på Feiringklinikken. Der vil de få det svært gledelige budskapet, som garantert blir mottatt som en strålende beskjed inn i helga. 300 arbeidsplasser er reddet.

– Dette er det eneste riktige å gjøre, og noe som er basert på sunn fornuft. Dette er en viktig klargjøring for sykehuset. Det nye sykehuset blir ultramoderne, og vil tilføre pasientene et bedre behandlingsgrunnlag. Dette er en gledens dag for alle involverte, sier Ullensaker-ordfører Tom Staahle (Frp).

Han har selv engasjert seg kraftig i saken, blant annet inn mot Helsedepartementet.

– Jeg har brukt alle de kontaktpunktene jeg har, sier Staahle.

At Feiringklinikkens framtid engasjerer, er det liten tvil om. 13.000 personer har siden tirsdag signert aksjonen «Bevar Feiringklinikken og Norges hjertetilbud! 260.000 mennesker har fulgt saken via LHL sine Facebook-sider denne uken.

LES OGSÅHjertetrøbbel for LHL - igjen

Fakta Feiringklinikken

  • LHL-klinikkene Feiring er spesialsykehuset for utredning, behandling og rehabilitering av voksne hjertesyke.
  • Har siden oppstarten i 1989 gjennomført over 70.000 hjerteundersøkelser og drøyt 50.000 hjertebehandlinger.
  • I 2018 skal de etter planen flytte til det nye sykehuset LHL skal leie på Jessheim, med 28.500 kvadratmeter, 450–500 LHL-ansatte og en samlet investering på 1,4 milliarder kroner.
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FORNØYD: Frode Jahren, generalsekretær i LHL. Arkivfoto: Marit Lunddal Løken.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no