13. nov
 
70 meter ble til fem etasjer
I 2007 sa formannskapet ja til et 70 meter høyt hotell, men kommunestyret sa nei i 2009. Nå prøver eierne seg igjen.

Publisert: 10.sep.2018 06:00
Oppdatert: 07.sep.2018 17:16

Hotellkonsernet Flying Elephant som eier blant annet First Hotels, har ikke glemt Jessheim. Nylig søkte eiendomsselskapet deres, Host Hoteleiendom, om rammetillatelse for å bygge et hotell på over 22.000 kvadratmeter med 500 rom og parkeringskjeller i Romsaas Allé.

HUSKER DU: Ville bygge skyskraper - fikk nei

– Bygningen består av to klosser som er bygget sammen. Hver kloss består av fem etasjer med fellesarealer i første, mens 2–5 er hotellrom. I hvert bygg er et atrium i midten fra plan 1–5 med glasstak, og byggherre ønsker å se på muligheten for solceller på tak og fasade, heter det i Skanskas energiinformasjon.

BYGGESTART I 2019

– Vi har god dialog med politikerne og ligger godt an i løypa. Hvis alt går etter planen blir det byggestart i første kvartal 2019 og åpning i 2021, sier kommunikasjonsdirektør Erlend Ellingsen i Flying Elephant og understreker at hotellet også blir et tilbud til Jessheims befolkning.

– Tradisjonelt handler hoteller om å gå inn i resepsjonen og opp på rommet. Vi ønsker et helt annet spill med de sosiale områdene som bar, restaurant, treningsrom og andre tilbud. Lokalbefolkningen er absolutt velkomne hit, og vi vil ha en rekke tilbud vi håper de vil benytte, påpeker han.

– Hva er forskjellen på deres hotell og de ved flyplassen?

– Mange av våre gjester kommer fra eller skal via Gardermoen. Der er det bare to hoteller hvor gjestene kan gå fra hotellet til terminalen, fra alle de andre må de ta buss eller andre transportmidler. Om transporten tar fem eller ti minutter spiller derfor ingen rolle. Så den store forskjellen er at hos oss får gjestene flere aktivitets- og spisetilbud, i tillegg til tilbudene i Jessheim. Som det første hotellet i Jessheim vil vi også bli et godt alternativ til næringslivets behov, sier Ellingsen.

– Er dette et stort hotell?

– Ja, 500 rom er ganske stort.

- Hvordan blir rommene?

– Foruten famile- og handikaprom, tenker vi arealeffektive rom uten for mye dødplass. Vi optimaliserer rommene med smarte løsninger, får høy kvalitet på interiør, seng, internettkobling, dusj og liknende. Dessuten satser vi stort på fellesarealer og utfordrer den tradisjonelle hotellopplevelsen hvor gjestene tilbringer nesten all tid på hotellrommene. Vi tenker på samspillet mellom rommet og fellesarealene som en enhet.

– Et moderne hotell, med andre ord?

– Ja. Bransjen er i stor endring, og mange muligheter er ikke benyttet før. Men det gjør vi her.

– Hva vil herligheten koste?

– Det er vanskelig å tallfeste nå, men vi overstiger lett milliarden, sier Ellingsen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no