21. nov
ØKT PRISLAPP: Rådmannen i Ullensaker foreslår å øke budsjettrammen for bygging av Ullensaker svømmehall til 363 millioner kroner. Illustrasjon: Vindveggen Arkitektur
 
Prislappen øker med over 71 millioner kroner til ny svømmehall
Rådmannen i Ullensaker foreslår å øke budsjettrammen for bygging av Ullensaker svømmehall til 363 millioner kroner.

Publisert: 31.aug.2018 06:00
Oppdatert: 30.aug.2018 11:53

Det er nå gjennomført en anbudskonkurranse, hvor Veidekke med Smedby AS er innstilt som beste tilbyder. Anbudene spriket fra 251 millioner kroner til 287 millioner kroner for å sette opp bygget.

– Rådmannen er tilfreds med at man mottok tre tilbud, dette sikret en god reell konkurranse i forhandlingene. Valg av tilbyder skulle skje basert på det beste forholdet mellom kostnad og kvalitet, der pris teller 60 % og kvalitet 40 %, skriver rådmannen i sitt saksframlegg til formannskapet i Ullensaker.

Stålbasseng og sklier

I tillegg til tilbudssummene i anbudene kommer byggherrens kostnader, usikkerhetsmarginer, gebyrer og en rekke opsjoner de har bedt om pris på. Disse opsjonene er på til sammen 30,9 millioner på alt fra hev/senk-bunn i opplæringsbasseng, stålbasseng, sklier, boblebenk, egenproduksjon av klor og UV-behandling av vanninntak.

«Disse vurderes å være avgjørende enten for god brukeropplevelse, å gjøre anlegget mer attraktivt med potensial for økte besøkstall og av driftshensyn», står det i rådmannens saksframlegg.

Styret i Ullensaker svømmehall KF anbefaler at alle opsjonene utløses, noe rådmannen støtter. Unntaket er boblebad og klatrevegg hvor rådmannen understreker at det kreves en avklaring, slik at disse ikke endrer anleggets karakter av å være en svømmehall.

Trenger mer penger

På bakgrunn av prisene fra anbudskonkurransen og opsjonene må budsjettrammen økes.

Styret i Ullensaker Svømmehall KF anbefaler at denne økes til 363 mill., en økning på 71,1 millioner kroner – noe som støttes av rådmann Rune Hallingstad.

Økningen av budsjettrammen innebærer også en økning i årlige finanskostnader på i overkant av 4 millioner kroner.

– Krevende investeringer

– Rådmannen vil understreke at han finner kommunens samlede investeringsnivå krevende, men at administrasjonen forholder seg til tidligere kommunestyrevedtak om at det skal bygges svømmehall. Rådmannen slutter seg derfor til styrets innstilling om å øke budsjettrammen for bygging av Ullensaker svømmehall til 363 millioner, skriver Rune Hallingstad i saksframlegget.

Formannskapet behandlet saken bak lukkede dører tirsdag denne uken, og saken skal igjen opp i formannskapet 4. september og i kommunestyret 11. september.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no