16. jul
FORNØYDE. Konstituert rådmann Erlend Eggum, økonomisjef Pål Christian Jacobsen og ordfører Tom Staahle er svært tilfredse med et driftsresultat på 90 millioner kroner i 2016.
 
90 millioner kroner i overskudd for Ullensaker
ULLENSAKER. Høyere inntekter, lavere kostnader og lavere forbruk er forklaringen.

Publisert: 14.feb.2017 17:25
Oppdatert: 01.mar.2017 11:09

- Dette resultatet gjør oss bedre rustet til å møte uventede eller uønskede hendelser i tiden framover, sier ordfører Tom Staahle.

57 MILLIONER KRONER

Etter at midler som er bundet opp trekkes fra står kommunen igjen med 57 millioner kroner.

Det er et resultat ordfører Tom Staahle er svært godt fornøyd med. Han sier at det er opp til kommunestyret å disponere de 57 millionene som er til gode fra i fjor.

KOMMUNESTYRET BESTEMMER

I utgangspunktet skal pengene settes på fond, slik at kommunen har en «sparekonto» for framtidige utfordringer.

- Det er utgangspunktet. Men det er opp til kommunestyret, for vi har allerede oppfylt minimumsmålet for fondsavsetning, sier ordføreren.

UTFORDRINGER

Administrasjonen i Ullensaker jobber med en plan for å møte utfordringene innen helse- og sosialsektoren. Det kan være aktuelt å foreslå å bruke noe av pengene for på å få 2017-budsjettet i balanse.

- Det er som sagt opp til kommunestyret. Men jeg kan gjenta at Ullensaker er rustet til å møte disse utfordringene, og sånn sett understreker 2016-resultatet det, sier Staahle.

LES OGSÅ: Har 17,7 millioner for lite bare en måned etter at budsjettet ble vedtatt

- 57 millioner kroner er lite

På spørsmål om Ullensaker kommune laget et for defensivt budsjett for 2016, sier økonomisjef Pål Christian Jacobsen at det er svært vanskelig å treffe nøyaktig.

- Det er riktig nok ikke noe mål for en kommune å gå mest mulig i overskudd. Vi baserer budsjettet mye på erfaring, og det er mange rammebetingelser for det kommende året som ikke er klare når budsjettet vedtas. Derfor kan resultatet bli noe annet enn budsjettet. Det er også viktig å huske at 57 millioner kroner er lite, relativt sett, av et budsjett på om lag 2 milliarder kroner, sier økonomisjefen.

Konstituert rådmann Erlend Eggum er svært fornøyd med at Ullensaker får et overskudd.

- Det kommer godt med. Vi vet ikke hva som skjer i framtida, og å ha penger å sette på konto er en stor fordel. Det betyr at vi har handlingsrom for å møte utfordringer, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no