22. aug
UNGDOMSSATSING. – Jeg har sett hvor ille det kan gå dersom man ikke satser på ungdommen, sier nestlederen i Eidsvoll Ap, Hege Svendsen, og viser til oppveksten i en rasktvoksende bydel i Bergen.
 
– Jeg har sett hvor ille det kan gå
RÅHOLT. Eidsvoll Arbeiderparti inviterer til åpent møte onsdag 5. april.

Publisert: 04.apr.2017 06:00
Oppdatert: 03.apr.2017 13:54

Møtet holdes i auditoriet på Råholt ungdomsskole.

POLITI, BARNEVERN, KULTUR

– Dette er i forlengelse av saken vi hadde i Eidsvoll Ullensaker Blad om bekymring for ungdommene, særlig i sørbygda, sier nestlederen i Eidsvoll Arbeiderparti, Hege Svendsen.

– Nå inviterer vi til det første av to åpne møter om ungdomsmiljøet. Målet er å kartlegge utfordringene, behovene, ønskene og mulighetene vi har rundt ungdomssatsing i Eidsvoll. Vi har invitert politiet, skole, barnevern og kulturetaten. Vi håper også at det vil komme masse engasjerte foreldre som tar med seg ungdommene sine slik at vi for masse gode innspill og god dialog, sier Svendsen.

MØTEPLASSER FOR UNGDOM

– Ungdomssatsingen er viktig i forbindelse med planene vi har for Råholt og Sundet, og den store veksten vi står ovenfor, sier Svendsen.

– Det er viktig at vi planlegger for gode møteplasser også for ungdommene. Slik det er nå, må utbyggerne bygge lekeplasser når de bygger ut, men gode plasser til ungdom er det ikke krav til, påpeker hun.

– Det er utrolig viktig at vi politikere legger til rette for gode møteplasser og trygge oppvekstmiljøer, og at alle, nærmiljø, skole, barnevern, fritidsaktiviteter, foreldre og andre, jobber sammen for å forebygge og hjelpe ungdom som havner i feil miljø.

HAR OPPLEVD BEGGE SIDER

Svendsen vokste jeg opp på 1980- og 1990-tallet i en bydel i Bergen som vokste slik Eidsvoll gjør nå. Der ble noen av ungdomsproblemene kjempestore.

– Jeg har sett hvor ille det kan gå når man ikke satser. Jeg har begravet klassekamerater som døde så altfor tidlig, sier hun.

– Men jeg har også sett hvor utrolig bra det kan bli etter riktig satsing, legger hun til.

– Lokalmiljøet og politikere startet en organisasjon som het «Flaktveit vi bryr oss». Dermed snudde et tøft ungdomsmiljø til et kjempeflott oppvekstmiljø. I dag er det et trygt og flott sted. Slik resultater krever riktig, langsiktig og nødvendig satsing fra alle, og at vi jobber sammen.

Det tror jeg vi kan få til i Eidsvoll også, sier Hege Svendsen.

«Jeg har sett hvor ille det kan gå når man ikke satser. Men jeg har også sett hvor utrolig bra det kan bli etter riktig satsing».

Hege Svendsen

Nestleder i Eidsvoll Ap

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no