20. jun
RESTAURANT: Marianne Larsen og Hilde Johansen åpner ny pub og restaurant i lokalene etter Garnityr. - Vi har trua på dette stedet, sier de.
 
Åpner ny pub og restaurant i Sundet i løpet av mai
I mai måned åpner dørene til Eidsvolls nye serveringssted: Garveriet restaurant og Baragrafen pub.

Publisert: 04.apr.2018 15:00
Oppdatert: 04.apr.2018 15:33

Marianne Larsen og Hilde Johansen er i disse dager i full gang med å bygge om og pusse opp lokalene som en gang huset Garnityr. Planen er å åpne både pub, restaurant og selskapslokaler i løpet av mai måned.

- Først ut er puben som vi prøver å få klar til 1. mai, sier Marianne Larsen og Hilde Johansen.

De to damene har mange års erfaring fra bar- og restaurantbransjen i Oslo. Da de for litt siden flyttet fra hovedstaden til Brårud tenkte de på å starte et nytt utested på Årnes.

SATSET PÅ ITALIENSK: - Potensialet er enormt

- Vi solgte nattklubben vår i Oslo, og så etter et sted å drive en pub med matservering. Men da vi tok en lørdagstur til Sundet og så disse ledige lokalene, heiv vi oss rundt og kontaktet gårdeieren. Han syntes ideen vår var spennende, sier Johansen.

KVALITET OG SERVICE

Damene vil satse på kvalitet og service for å få driften til å lønne seg.

- Vi vet hvordan vi selv vil ha det når vi går på restaurant. Derfor må vi satse på gode råvarer. Menyen skal ha alt fra fiskesuppe til småretter og biff, men det er påkrevd at vi serverer kvalitetsmat uten noe juks. I dag er folk veldig bevisste på alt de spiser og drikker, så da må vi henge oss på det, påpeker Larsen.

I puben blir det pizza, flere typer øl og vin.

- I tillegg til morsomme og moderne drinker, det er veldig aktuelt nå. Her skal vi også vise store sporstarrangementer på tv, men det skal ikke bli en typisk fotballpub med tippekamper på skjermen. Dessuten gjør vi plass til å ha levende musikk her i form av trubadurer, og hvis folk vil danse er de velkomne til det, sier Johansen.

- Har dere kommet opp med et navn ennå?

- Restauranten skal hete Garveriet. Når det gjelder puben tenkte vi først på Paragrafen, men det ser ut til at det blir Baragrafen, sier Larsen.

VOND HISTORIE

Begge er fullstendig klar over at flere har forsøkt seg på serveringsdrift her de siste årene, uten særlig hell. På få år har det vært tre konkurser i de samme lokalene.

TOTALSKADD I BRANN: Olsrudgården måtte rives

- Vi kjenner til historien her, men vet også godt hvorfor det har gått dårlig. Og det får selvsagt ikke gjenta seg. Nå pusser vi opp for å få bort de gamle minnene slik at gjestene kommer til noe som er helt nytt. Men før vi åpner må vi ha på plass servitører og kokker, og de folkene leter vi etter nå. Dessuten skal vi begge jobbe her, sier Larsen.

- Hvor mye penger legger dere ned i dette prosjektet?

- Summen er hemmelig, men det er en del penger, sier hun.

 
NYTT: I 2012 kunne daglig leder av Olsrud-eiendommene i Sundet, Eivind Olsrud, åpne Olsrudgården etter brannen. Arkivfoto
BRANT: Sundgata 2 brant i 2009 og ble så skadd at bygningen til slutt måtte rives. Arkivfoto
Villa de Eidsvoll: Flere har prøvd seg med servering i Olsrudgården, uten hell. Arkivfoto
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no