24. apr
 
Åpner portene til videregående skoler i Hurdal og på Jessheim
HURDAL. Når skolene starter til høsten, er det med to nye, private videregående skoler. Lise Kragset Furuseth åpner porten til både til den gamle ungdomsskolen i Hurdal og til en skole i Hoppenspretthallen.

Publisert: 10.apr.2017 06:00
Oppdatert: 07.apr.2017 13:25

Det er stor søkning til lærerstillingene, mens elevmassen foreløpig lar vente på seg.

– Vi starter opp uansett, vi, sier Lise Kragseth Furuseth. Sammen med mannen sin, Pål Mogens, driver hun 17 barnehager, en barne- og ungdomsskole, en barneskole, en ungdomsskole – og til høsten åpner de dørene til to videregående skoler. De har også en turnhall på Jessheim og et skisenter i Hurdal.

GAMLE UNGDOMSSKOLEN

Ekteparet kjøpte den gamle ungdomsskolen i Hurdal da kommunen bygde ny skole. Hele sørfløyen er nå bygget om barnehage. Den åpnet i 2014 og har 55 barn.

Resten av skolebygningen bygges nå om og tilpasses undervisning for elever på videregående skole. Det er nok plass til gode klasserom både i kjelleren og de to etasjene over.

– Vi har plass til 100 elever både i Hurdal og på Jessheim, men det blir nok ikke så mange fra starten av. På Jessheim blir det 40 elever til høsten, og vi starter med fire lærere. I Hurdal har vi foreløpig bare én søker. Vi har vanvittig mange søkere til lærerstillingene, men vi mangler fortsatt noen elever, da. Kjære elever – meld dere på! Det krever litt ekstra mot til å være de første, men stol på at dette blir bra, sier Kragset Furuseth.

TILBUD

I Hurdal tilbys studiespesialisering med fagområdene realfag og samfunnsfag med språk og økonomi, samt helse- og oppvekst.

– Vi har også blitt spurt om vi kan starte opp et tilbud med siste året på videregående. Både på Jessheim og i Hurdal vil vi sørge for at elever som driver med idrett på høyt nivå, vil få tilrettelagt undervisning ved fravær samt treningsmuligheter både før og etter skoletid, sier Kragset Furuseth.

I Hurdal vil det også bli mulig å bo på internat, om det er behov for det.

Jessheim vil ha studiespesialisering med fagområdene realfag og samfunnsfag, språk og økonomi. Der er det plass til 20 elever på vg1 og like mange på vg2 fra høsten av.

Skolene er private og blir drevet etter kristen formålsparagraf med en time ekstra undervisning i KRLE-faget.

Omtrent vegg i vegg med skolen i Hurdal, ligger Hurdal Verk Folkehøgskole. Kragset Furuseth ser ikke bort fra at det kan bli et samarbeid med denne, og om at det nå blir både små og «store» barn i samme bygningen, sier hun:

– At det blir en videregående skole og en barnehage i samme hus, vil gi en flott samdrift Det vil gi mye god synergi!

Hun håper på rundt 15 til 20 elever fra høsten, men de er ikke fremmed for å starte uansett.

– Det har noe gjøre med å komme i gang. Ungdomsskolen på Jessheim har fått stor søkning. Der har vi måttet dessverre si nei til mange, forteller Kragset Furuseth.

Søknadsfristen til begge de to videregående skolene er satt til 1. mai.

LES OGSÅ: Nå kan alle skolebarn kjøre gratis i alpinsenteret

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no