17. jul
 
Tekla vant pris med bilder til ettertanke
Prisen Gullklumpen ved Nannestad videregående skole gikk til Tekla Tselentis fra andre klasse. Hun har fordypet seg i fotografi og deltok i konkurransen med en serie bilder.

Publisert: 26.jun.2018 06:00
Oppdatert: 26.jun.2018 10:52

Hvert år har Medier og kommunikasjon på Nannestad videregående skole en stor konkurranse som avslutning på skoleåret.

– De siste ukene før ferien kan alle 120 elever selv velge kategori og briljere med hva de har lært, sier Per Balch-Barth, faglærer Medier og kommunikasjon ved Nannestad videregående skole.

Fagjuryen begrunner valget av Gullklumpen-vinneren slik:

«Årets vinner inviterer oss inn i en vakker verden. Estetiske bilder antyder at det finnes mer enn det øyet fanger ved første øyeblikk. Her er det lag på lag med både skumle og merkelige dybder som utfordrer hver enkelt og bildene nærmest forlanger ettertanke. Vinneren har et fantastisk fotografisk blikk og behersker de tekniske elementene i redigeringen».

FØLELSER

Tselentis forteller at hun alltid søker etter estetiske og vakre bilder.

– Med årets serie prøver jeg å vise indre følelser på utsiden slik at det blir synlig for andre. Man er fanget i sin egen kropp og det er ikke alltid synlig for andre, sier hun.

Hun foreller at hun satser på en karriere innen visuell kommunikasjon, gjerne noe med sosiale medier slik at man har en interaksjon med publikum.

– Det som er viktig er å formidle det estetiske og vakre. Jeg passer i mediebransjen fordi jeg er en kreativ person og liker det å fortelle historier til et publikum, sier hun.

– Hvert år tenker jeg at vi har nådd det maksimale av hva vi kan forvente av våre elever, men i år er dere jo enda bedre. Avdelingsleder Odd Johnsen står foran elevene i skolens Auditoriet og prøver å oppsummere årets konkurranse.

TRADISJONER

Gullklumpen har lange tradisjoner på Medier og kommunikasjon, og er formet slik at alle elever velger kategori og jobber selvstendig og fritt med å produsere sitt medieprodukt. Lærerne slutter å være lærere og blir henvist til assistentrollen.

Journalistikk, fotografi, illustrasjon, design, motion graphics, musikkvideo og spilldesign er kategoriene, og temaene speiler direkte framtidige karrieremuligheter.

– I alle disse kategoriene er nivået langt over det som er naturlig å forvente på videregående nivå. Her er elevene flinke til å fortelle historier og formidle sitt budskap. Norge trenger innovasjon, kreativitet og nyskaping og utdanningsløpet Medier og kommunikasjon er det smarteste valget unge mennesker kan ta, sier Johnsen.

LES OGSÅ: Russ vant pris – ga pengene til Kreftforeningen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
VINNERBILDET: Fotograf Tekla Tselentis har fanget et sterkt bilde av en ung og søkende pike.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no