15. jun
 
Årstallet 1854 og et damplok i MC-logoen
Logoen prydes av det historiske årstallet 1854, et gammelt damplokomotiv og en hjorteskalle. Railriders MC er det selvsagte navnet på den nystartede klubben.

Publisert: 11.okt.2017 21:00
Oppdatert: 11.okt.2017 21:12

Det fantastiske arbeidsmiljøet blant de NSB-ansatte på Eidsvoll er allerede godt kjent i hele konsernet. Det meste går på skinner i hverdagen, men nå har de ansatte tatt grep og kommet opp med en nysatsing – denne gangen på to hjul. Den ivrigste av alle er kanskje sjefen – lokførerleder Morten Syversen. Han tok fram motorsykkelen i april, hørte om den nystartede MC-klubben i mai og tok MC-lappen 2. juni. Nå har han allerede slitt ut en tohjuling og er i gang med neste. Det er noe spesielt med NSB-gjengen på Eidsvoll.

– Jeg har kjørt 16.000 kilometer nå. Det er mer enn alle de andre medlemmene til sammen, humrer Syversen. Bare de siste ukene har han vært i Bergen, Florø, Sverige og Danmark på to hjul. For å nevne noe.

– Å kjøre MC er en drøm jeg alltid har hatt, men som jeg aldri har satt ut i live. Da MC-klubben her ble startet måtte jeg bli med, sier Syversen.

Utnevnt til æresmedlem

– Han ble umiddelbart æresmedlem, i og med at han er sjefen vår. Da er det bare rett og rimelig, sier Tor-Henning Flesvik. Han er lokomotivfører og i sommer ble han plukket ut til å styre Sommertoget inn i hjembygda. Eidsvollingen forsikrer at verken han eller noen av NSB-kollegaene har sporet av, til tross for at de nylig startet Railriders MC Eidsvoll – én MC-klubb for ansatte i NSB og folk i deres nærmeste krets.

– Vi hadde en avstemning i gruppa. Alle var enige. Navnet måtte bare bli Railriders MC, i og med at vi alle har den jobben vi har, sier Flesvik. Logoen er utarbeidet av en kvinnelig konduktørkollega fra Hamar.

Hjorteskalle og årstall

– Vi diskuterte oss fram til alle elementene vi ville ha med. 1854 er naturlig, i og med at den første jernbanen gikk mellom Eidsvoll og Kristiania. Bildet av et gammelt damplokomotiv sa også seg selv. Det var viktig å trekke de historiske linjene. Så er det en kjent sak at togene står bak en del elgpåkjørsler. Derfor ble vi enige om å ha med en hjorteskalle som symbol. Og på toppen har vi selvsagt navnet på klubben, sier Flesvik.

– Godt å slippe å holde ruta hele tiden?

– Ja, ingen tvil, humrer Flesvik.

Medlemsmøtene avholdes i NSB-personalets overnattingslokaler ved gamle Eidsvoll stasjon. Ofte legger kollegaene ut på fellesturer i nærområdet. MC-klubben er også startet som et ledd i å ivareta det gode arbeidsmiljøet.

– Vi har et helt unikt fellesskap, sier Mubarik Ahmad – lokomotiv- og MC-fører.

Livet går på skinner for Tor Henning: Styrer Sommertoget i hjembygda

Fakta om Railriders MC

  • MC-klubb startet av NSB-ansatte tidligere i år.
  • Teller 14 medlemmer per i dag. Målet er å øke rekrutteringen.
  • Består av NSB-ansatte og folk i deres nære relasjon.
  • Arrangerer fellesturer og fellesarrangement.
  • Har fått designet en beskrivende logo. Den ble lagd av en konduktør fra Hamar.
  • Har medlemsmøter i Eidsvoll.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Railriders MC Eidsvoll: Slik ser logoen til den lokale MC-klubben ut. 1854, hjorteskallen, damplokomotivet og navnet er godt synlig.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no