20. okt
USIKKERT: Det er foreløpig usikkert hvordan man kan løse den økonomiske situasjonen for Nannestad Skisenter Åslia.
 
Ingen garantier for videre drift i Åslia
NANNESTAD: Forslaget i interpellasjonen fra Nannestad Høyre om at Nannestad kommune skal overta Nannestad Skisenter Åslias gjeld på 4,1 millioner kroner og å bevilge 500.000 kroner til strakstiltak ble ikke realitetsbehandlet av kommunestyret torsdag kveld.

Publisert: 21.sep.2017 22:44
Oppdatert: 21.sep.2017 22:44

At Nannestad Skisenter Åslia har slitt økonomisk har vært kjent i lang tid. Ifølge Roger Axelsen, styreleder i stiftelsen Nannestad Skisenter Åslia, er det ikke mulig å fortsette driften uten at kommunen går inn med ei redningspakke.

– Med resultatet i dette møtet har vi ikke noe å forholde oss til. Vi er skuffet over at saken ikke ble realitetsbehandlet, men det var ikke overraskende, sier Axelsen.

INGEN GARANTI

– Jeg tror ikke det finnes en politiker i Nannestad som ønsker at Åslia skal legges ned. Vi er alle enige om hvor viktig Åslia er for oss alle sammen, men spørsmålet om hva som skal skje med Åslia er så viktig at vi må kunne gå litt grundig inn på de tingene som er kommet fram. Jeg kan ikke garantere for noe når det ikke er utredet, men vi må sørge for at driften i Åslia videreføres på ett eller annet vis, sier ordfører Hans Thue (Ap).

Han forsikret kommunestyret at kommunen ønsker framdrift i saken.

– Det skal ikke stå på kommunen, men det er en del jobbing som må gjøres av Åslia, av kommunen, og av kommunen og Åslia i fellesskap, sier Thue.

VIL SE PÅ ØKONOMIEN

Ordføreren påpekte blant annet at den største utgiftsposten Nannestad Skisenter Åslia har er lønn og andre driftskostnader, og mener man må gå igjennom økonomien til stiftelsen på nytt, og se om det er mulig å redusere utgiftene uten at dette går på tvers av sikkerhetsmessige hensyn.

– Arbeidet med å gjennomgå økonomien må settes i gang umiddelbart. Det er også naturlig å se på sammensetningen av representantene i styret. Kultursjef Ronny Nilsen går inn i styret som kommunens representant, sier ordføreren.

Han opplyser at saken vil komme opp på nytt.

SKUFFELSE

Forslagsstiller Christian Bendz (H) uttrykker også stor skuffelse.

– Det er synd at denne saken ikke ble realitetsbehandlet. Det viktigste punktet var 500.000 kroner til strakstiltak. Dette er helt nødvendig for å komme i gang med kommende sesong. Jeg synes svaret ordføreren ga er tvetydig. Jeg kan forsikre om at Høyre kommer til å fotfølge denne saken. Ordføreren ga ikke Åslia en eneste garanti, sier Bendz

LES OGSÅ: Åslia trues av nedleggelse

 
SKUFFELSE: Espen Haldorsen (t.v.), og Roger Axelsen fra styret i Nannestad Skisenter Åslia uttrykte stor skuffelse etter at saken ikke ble realitetsbehandlet. Her i diskusjon med Høyres Christian Bendz og Frøydis Brekke.
TILHØRERE: Det kom flere tilhørere som ville høre på diskusjonen om Åslias framtid.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no