18. jan
REDDET: Med vedtaket i kommunestyret torsdag kveld kan Åslia være reddet kommende sesong.
 
Åslia kan være reddet
NANNESTAD: Et enstemmig Nannestad kommunestyre vedtok torsdag å gi stiftelsen Nannestad Skisenter Åslia et tilskudd på 250.000 kroner i år og et rentefritt likviditetslån på inntil 250.000 kroner for neste år. Allikevel tør ikke styret i stiftelsen å juble.

Publisert: 02.nov.2017 20:45
Oppdatert: 03.nov.2017 08:11

Saken ble fremmet for kommunestyret under behandlingen av tertialrapporten. Kommunen har vært i drøftelser med stiftelsen. Forslaget var omforent fra alle partier etter et ekstraordinært møte onsdag, og ble lagt fram av Christian Bendz (H).

USIKRE

– Vi er selvsagt glade for dette vedtaket. men vi er dessverre allikevel usikre på om vi kan åpne bakken denne sesongen. Nå må styret samles for å gå igjennom saken og se hvilken situasjon den setter oss i. Behovet var jo 500.000 kroner, og ikke mer lån, sier Roger Axelsen, styreleder i Nannestad Skisenter Åslia.

Espen Haldorsen, styremedlem i Nannestad Skisenter, ser også vedtaket som positivt, men er i likhet med Axelsen usikker.

– Det er begynnelsen på en prosess, men nå må vi bruke litt tid før vi kan si at vi kan åpne bakken. Vi må gjøre en forsvarlig vurdering, sier Haldorsen.

Stiftelsen ba i utgangspunktet om at kommunen i tillegg til å gi et tilskudd på 500.000 kroner om at kommunen skulle ta over anlegget i Åslia. Dette ble foreslått i en interpellasjon fra Høyre på kommunestyret i september, men ble ikke vedtatt. Stiftelsen har 4,1 millioner i gjeld, som kommunen er garantist for.

Bendz roser både administrasjon og ordfører for resultatet i torsdagens kommunestyremøte.

– Det er gjort en god jobb. Samtlige partier står bak, og det er kjempeflott, sier Bendz.

LÅN

Betingelsen er at lånet skal betales tilbake etter endt sesong, senest 30. juni. Det stilles i vedtaket også krav til større dugnad for å sikre en bærekraftig driftssituasjon og at styret er ansvarlig for driften av skisenteret. Videre påpekes det at arbeidet med å lage en plan for videre drift for Åslia starter, og at dette arbeidet skal være sluttført innen første kvartal 2018. I ett punkt heter det også at medlemmer av stiftelsens styre ikke kan inneha annet lønnet arbeid i stiftelsen.

– Tilskuddet skal benyttes til å sikre videre drift av Åslia, men kan ikke benyttes til utbetaling av lønn eller andre lønnsrellaterte kostnader, heter det blant annet i vedtaket.

VANNSITUASJONEN

Situasjonen for å skaffe nok vann til snøproduksjonen er heller ikke avklart. Kommunen vil bistå stiftelsen med utarbeidelse av søknad for vurdering av konsesjonsplikt for vannuttak fra Vikka. Et annet alternativ som er vurdert er påkobling til ordinær drikkevannsforsyning. Dette anbefales ikke av Kommunal drift.

Det anslås et behov på 10.000-15.000 kubikkmeter vann.

LES OGSÅ: Åslia trues av nedleggelse

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no