23. jul
HÅPER: Høyres Christian Bendz (t.v.) ber torsdag kommunestyret i Nannestad om å redde Nannestad Skisenter Åslia. Roger Axelsen og Espen Haldorsen (t.h.) håper forslaget får tilslutning.
 
Åslia trues av nedleggelse
NANNESTAD: Roger Axelsen, styreleder i Nannestad Skisenter Åslia, sier at dersom ikke Nannestad kommune overtar gjelden stiftelsen har er det kroken på døra for alpinbakken i Maura.

Publisert: 20.sep.2017 12:00
Oppdatert: 20.sep.2017 11:28

– Det er i tillegg også behov for et strakstiltak på 500.000 kroner. Uten dette vil ikke bakken kunne åpnes neste sesong, sier Axelsen.

Han viser til at styret i Nannestad Skisenter Åslia har hatt møter med Nannestad kommune uten at noe foreløpig er avklart.

Skisenteret har slitt økonomisk i flere år.

– Nå kan vi ikke slippe det lenger, og vi har ikke midler til å fortsette. Det er blant annet behov for nye belter til prepareringsmaskinen. Vi skulle også ha bygd handikaptoalett, og om lag 300.000 av de 500.000 er til graving og påkobling av offentlig avløp, sier Axelsen.

BER KOMMUNEN OVERTA

Torsdag vil Nannestad Høyre i en interpellasjon til kommunestyret foreslå at Nannestad kommune overtar gjelden på 4.100.000 kroner.

– Kommunen er jo allerede garantist for lånet. Det innebærer overtakelse av anlegg og investeringer. I tillegg vil vi foreslå at kommunen dekker årlig leie, som er om lag 170.000 kroner. Det må inngås ny avtale med grunneier. Det er også nødvendig at det bevilges 500.000 kroner til strakstiltak for å redde kommende sesong. I dette beløpet, som vi foreslår dekket av disposisjonsmidler, ligger også påkoblingsavgift for kloakk. Vi mener Nannestad Skisenter Åslia fortsatt skal drifte anlegget, sier Christian Bendz, gruppeleder for Nannestad Høyre.

INN I ØKONOMIPLANEN

Han foreslår også at det innarbeides en langtidsplan for Nannestad Skisenter i økonomiplanen for 2018–2021.

– Det bør være en kjent sak for vårt kommunestyre at skisenteret har vært gjennom en stor økonomisk utfordring og fortsatt er det. Med formål å tilrettelegge for idrett og fysisk aktivitet ble stiftelsen stiftet i år 2000 og drives i dag av innbyggere med bankende hjerte for bakke og stor dugnadsånd, sier Bendz.

RAPPORT

Styret i stiftelsen har laget en rapport om situasjonen.

– De har lagt fram en ærlig og detaljert rapport, hvor det kommer fram hva som har gått galt og med fokus på framtiden. Om det er økonomisk dårlig styrt, ustabile vintre med dårlig snøforhold, eller en kombinasjon som er årsaken – la oss ikke snakke om snøen som falt i fjor, men la oss se potensialet og viktigheten av fortsatt drift, sier Bendz.

Han håper forslaget får tilslutning av kommunestyret.

– Jeg blir veldig skuffet dersom denne saken ikke blir realitetsbehandlet. Vi kan rett og slett ikke la barn og unge miste et så fantastisk vintertilbud, sier Bendz.

LES OGSÅ: Ser lys i mørket for Nannestad skisenter

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no