13. nov
UTVIDER. Akershus Traktor satser og utvider sitt område. Fra v. Tom Erik Eie, salgsdirektør, Ole Hveem, daglig leder, og Thor Egil Østengen, salgssjef.
 
Akershus Traktor utvider sitt distrikt
JESSHEIM. Fra 1. oktober vil Akershus Traktor dekke 60 prosent av landbruks­markedet i Norge.

Publisert: 12.jul.2016 13:09
Oppdatert: 27.jan.2017 14:21

Samtidig blir Valtra det eneste traktor­merket de skal selge.

I dag har Ullensaker-firmaet Akershus, Hedmark, Oppland, Buskerud, Trøndelags-fylkene og Troms som distrikt. Nå utvides region sør med både Vestfold og Telemark.

Thor Egil Østengen startet Akershus Traktor sammen med blant andre Ole Hveem for 28 år siden. Da holdt de til i et lite lokale på Kløfta. Begge er fortsatt i bedriften.

- Vi har blitt fryktelig mye større enn vi hadde trodd, sier Østengen.

Lantmännen Maskin er i dag 100 prosent eier av Akershus Traktor. Daglig leder for bedriften, som fra 1. oktober vil ha ti avdelinger med til sammen 115 faste ansatte, er Ole Hveem.

- Da vil vi dekke 60 prosent av det totale landbruksmarkedet i Norge. Vi har en budsjettert omsetning på 651 millioner kroner i år. Det skal vi klare, sier Hveem.

Hovedkontoret blir fortsatt på Jessheim industriområde.

BARE VALTRA

Akershus Traktor har vært forhandler for Claas treskere, presser og øvrig grasutstyr siden 1995, og Claas traktorer siden 2006. Valtra har de solgt siden 2005. Tidligere hadde de også Case. Nå går Claas ut av sortimentet.

- Fra 1. oktober vil på grunn av endringer i markedssituasjonen bli eksklusiv forhandler for Valtra, som har hele spekteret av traktormodeller. Vi mener det blir enklere for alle å forholde seg til kun ett traktormerke. I stedet for Claas høsteutstyr har vi nå en avtale med Fendt. Presser har derimot ikke Fendt, så dette er noe vi jobber med å få på plass med andre profesjonelle samarbeidspartnere, sier Hveem.

Han påpeker at alle som tidligere har kjøpt Claas-maskiner hos dem, og Case for den del, fortsatt får utført service og reparasjoner hos Akershus Traktor.

BLIR IMPORTØR

Bedriften blir også importør for flere produkter.

- Det vil si snøfresere, sandstrøere og utstyr til golfbaner fra Westbjørn. Samtidig blir vi også importør av Kongskilde/Øverum-produkter, det vil si ploger, såbedsharver, såmaskiner, stubbkultivatorer og steinsamler, sier Hveem

I tillegg vil firmaet bli både importør og forhandler av Holms produkter i Norge, som feiemaskiner, snøskjær og galvaniserte sandstrøere, samt tømmerhengere og kraner fra FTG Cranes.

Fra før er firmaet allerede importør og forhandler av Mepu mobiltørker, lagersiloer og annet utstyr. De har også en samarbeidsavtale med Hesselberg om salg av blant annet Komatsu minimaskiner og med Sisu Produkter om blant annet tilhengere, vedmaskiner og planeringsskjær. For kjettinger er Lilleseth Kjetting samarbeidspartner.

- Vi er også blitt store på Can-Am ATV-er og vannscootere, sier Hveem.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no