18. okt
 
Alle leilighetene i nytt boligfelt er solgt
Granhaugåsen har blitt svært godt mottatt i boligmarkedet.

Publisert: 08.okt.2018 09:30
Oppdatert: 08.okt.2018 09:55

På toppen vest for Råholt ungdomsskole utvikler i-Bolig et nytt boligfelt. Alt de har lagt ut hittil er solgt – lenge før feltet er ferdig.

– Vi har bygd 14 rekkehusleiligheter, og holder på med åtte leiligheter i to firemannsboliger og fem eneboliger i kjede. Alle disse er solgt. Snart begynner vi på 16 eneboliger i kjede som skal ferdigstilles mellom 2019/2020, sier prosjektselger Hanne N. Breen.

I tillegg legger de snart ut 12 leiligheter til for salg, så totalt blir det 55 nye hjem på Granhaugåsen når siste familie har flyttet inn.

– Vi har holdt på i halvannet år og har hatt stor pågang, sier hun.

MANGE UNGE

– Hvem flytter hit?

– I hovedsak første- og andregangskjøpere rundt 30–45 års alderen fra Ullensaker og Eidsvoll, og noen få fra lenger sør, sier hun.

– Hva er prisnivået?

– Leilighetene starter på rundt tre millioner, rekkehusene på rundt 3,8. Eneboligene koster fra 4,8 millioner og de som ønsker takterrasse med panoramautsikt får et tillegg på 200.000 kroner. De 12 siste vi skal bygge får en startpris fra tre millioner kroner, sier salgssjef Odd Arild Dønnum.

– Hvorfor flytter folk hit?

– I hovedsak nærheten til togstasjonen, mange av dem pendler med tog, sier Breen.

– Det må også sies at Råholt har hatt en stor oppblomstring på næringsliv og aktiviteter som også trekker folk. Her er det kort vei til store friluftsområder. Dessuten har Eidsvoll Lions gjort en kjempejobb i skogen mellom Råholt og motorveien, der de har gruset stier, bygd gapahuker og bålplasser og lagt forholdene til godt til rette for folk som bor i nærmiljøet, sier Dahlum.

– Prøvde dere å få bygge flere etasjer her?

– Nei, her var det ikke mulig. Vi prøvde å få bygge tettere, men det fikk vi ikke anledning til. Derfor blir dette boligfeltet veldig luftig med masse grøntområder og lekeplasser, sier Breen.

TO BLOKKER TIL

Litt nærmere ungdomsskolen er Øvre Romerike Boligutvikling, der i-Bolig er medeier, godt i gang med det første byggetrinnet på 89 leiligheter. Totalt blir det rundt 400 leiligheter her om noen år.

– Første byggetrinn på fire blokker er delt i to. Det blir innflytting i de to første i februar, og til sommeren i de to siste, sier Breen.

– Hvor mange er solgt her?

– 73 leiligheter, men vi har fortsatt 16 igjen, påpeker hun.

I det nye delfeltet med 50 leiligheter, som det snart er salgsstart på, får byggene flere mindre toroms leiligheter mellom 40 og 55 kvadratmeter, samt noen tre- og fireroms mellom 55–96 kvadratmeter. Prisene ligger på fra 2,3 millioner kroner til litt over fem, sier Dahlum.

– Når kan folk flytte inn der?

– Vi forventer tredje kvartal i 2020, påpeker han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no