15. sep
 
Alle mann til urnene
LEDER: Det skal godt gjøres og ikke ha fått med seg at det er stortingsvalg. I går gikk fristen ut for å forhåndsstemme og mandag er selve valgdagen.

Publisert: 09.sep.2017 06:00
Oppdatert: 08.sep.2017 13:04

Sofavelgerne i hjemmesitterpartiet håper vi får rekorddårlig oppslutning i år. Ved forrige stortingsvalg fikk de en oppslutning på 21,8 prosent. Med andre ord var det flere som valgte å ikke stemme, enn antall stemmer Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Venstre og Sosialistisk Venstreparti fikk til sammen i 2013. De er på størrelse med de største partiene i landet. Det er tankevekkende, og sier litt om hvor stor potensiell politisk makt hjemmesitterne har. Men den er verdiløs om man ikke bruker stemmeretten. Så oppfordringen til dere: Kom dere opp av sofaen og til stemmeurnene.

Vi har det utvilsomt godt her i landet. Det er nok også forklaringen på hvorfor mange blir sittende hjemme – i trygg forvissing om at slik vil det fortsette å være uavhengig av fargekombinasjonen på dem som vinner valget. Andre tenker at én stemme blant de mange uansett ikke har noen betydning, men hvordan skulle det blitt om alle tenkte slik?

Valgdeltakelsen blant unge og innvandrere er normalt spesielt lav. Det grenser mot å være et demokratisk problem. Dette er to grupper som har andre innfallsvinkler, synspunkter og meninger enn gjennomsnittet av dem som velger å stemme. Resultatet kan bli at maktforholdet på Stortinget ikke gjenspeiler hva Norges befolkning faktisk mener.

Det ligger an til å bli en valgthriller, hvor ingenting er avgjort før alle stemmene er telt. Med andre ord: Hver stemme teller. Om du ikke stemmer, bør du også la være å sitte hjemme å klage over utfallet og den politiske retningen de fire neste årene.

Uavhengig av hvem du velger å stemme på: Bruk stemmeretten din. Godt valg!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no