22. aug
Skiltjubel: Ole Skolt, Vidar Bjørkli, Tom Staahle, Atle Forbord, Erik Jordan og Odd Trones slipper jubelen løs. Stadig flere stier i Ullensaker blir merket med navn, stedsanvisninger og kart.
 
Alle skal finne rett sti
Turområdene i Ullensaker får nye skilt. Ingen skal lenger være i tvil om hvor stiene går. – Nå er det bare å komme seg ut på tur, sier ordfører Tom Staahle.

Publisert: 08.sep.2017 21:00
Oppdatert: 08.sep.2017 11:40

Ullensaker kommune og ildsjeler i Ullensaker Turlag samarbeider om den viktige jobben. Tirsdag avduket ordfører Tom Staahle ett av de nye skiltene på Skogmo.

– Dette er med på å gjøre marka mer tilgjengelig for folk flest. Da vet de hvor de skal, og slipper å gå seg bort i skogen, smiler Staahle.

Skiltet han avduket har fått navnet Skogmo. I den ene retningen finner du Jernbanemarka. I den andre Åfallet. All merking og navnsetting er naturligvis klarert med grunneiere på forhånd.

Iherdige ildsjeler

– Det er en viktig og nødvendig prosess. Vi skal ha et avtalegrunnlag på plass, slik at vi slipper noen konflikter i ettertid. Bare i dette området i marka på Skogmo er det 12–14 grunneiere på like mange kilometer, sier Atle Forbord, styreleder i Ullensaker Turlag.

Den første delen av merkeprosjektet har foregått i områdene Langelandsfjellet og Rambymarka. Denne uka samarbeidet turlaget og kommunen også om å merke området rundt Nordbytjernet.

– Der har vi nå satt opp 16 stolper totalt, sier Ole Skolt i Ullensaker kommune.

Bevilget penger

Akershus fylkeskommune har bevilget 40.000-50.000 kroner til merkeprosjektet. 10–15 ildsjeler har samarbeidet om å få på plass skiltene. I tillegg har kommunen stilt med materiell og arbeidskraft.

– På hvert skilt vil det stå et kryssnavn, i tillegg til stedsanvisninger. I tillegg vil det komme opp et større kart over områdene. På den måten kan folk orientere seg om hvor de befinner seg og hvor de kan ta seg fram i ulike retninger, sier Odd Trones, dugnads- og merkeansvarlig i turlaget.

– Ullensaker kommune har mange flotte turområder og stier. Vi ønsker å synliggjøre disse enda mer og vise alle innbyggere og besøkende vår fine natur, sier ordfører Tom Staahle.

Nåværende prosjekt satser gjengen på å ferdigstille før vinteren setter inn. Neste merkested på programmet er Åsmarka. Kommunen og turlaget gjør alt for å legge naturen best mulig til rette for folket.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Avduket. Her blir turskiltet på Skogmo avduket av ordfører Tom Staahle og Atle Forbord.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no