13. nov
DIALOG. Det ble engasjert dialog rundt styrerbordet da begge forslagsstillerne, Christoffer Nyborg (med ryggen til) og Anders Klaseie, forsøkte å få tilslutning fra ordfører John-Erik Vika. I bakgrunnen: Rådmann Knut Haugestad.
 
Bare nesten enige om parkeringsproblemer
EIDSVOLL. Høyre-leder Christoffer Nyborg fikk ikke de rødgrønne med seg i forsøk på å utvikle private parkeringsplasser ved jernbanestasjonene.

Publisert: 07.apr.2017 06:00
Oppdatert: 06.apr.2017 11:58

Nyborg er opptatt av parkeringsproblemene ved stasjonene i Eidsvoll. Det er alle de andre folkevalgte også, hver på sin måte.

FORSLAG

I en interpellasjon i kommunestyret tirsdag forslo Nyborg at kommunen skulle ta kontakt med Bane NOR i et forsøk på å få til flere parkeringsplasser. Han foreslo også at kommunen skulle gå i dialog med grunneiere rundt stasjonene for å få utviklet private parkeringsplasser.

LOKK OVER JERNBANEN

Da startet debatten, selv om alle innså at kapasiteten er sprengt.

– Høyre har vært med på å vedta transport- og arealplanen der det sies at parkeringsplasser skal ligge utenfor sentrum, med matebusser til stasjonene, påpekte Terje Tønnessen (Frp).

– Jeg tror ikke vi får til flere parkeringsplasser i Eidsvoll, men kanskje kunne vi ta en dialog med grunneiere, sa han.

John Granly (KrF) kom med en revolusjonerende idé; bygg lokk over jernbanen fra Bekkedalstunnelen til Eidsvoll Verk stasjon!

SYKLE – MED KOFFERT

– Alle behøver ikke kjøre til stasjonen, påpeker Knut bakkehaug (V).

– Får vi flere til å sykle, vil det også bli plass til flere biler, sa han og etterlyste sikre parkeringshus for sykler.

Innlegget fikk Rune Storsve (H) til å komme med en erkjennelse: – Det er et problem å sykle med koffert!

– Går det at å få til en ordning slik at ledige arealer i næringsområdet ved Eidsvoll stasjon kan brukes, undret Olaf Tufte (Ap).

– UNØDVENDIGE FORSLAG

Ordfører John-Erik Vika (Sp) bifalt ikke Nyborgs forslag.

– Det er unødvendig å gå for dem, for vi er alt i dialog med naboene, sa han.

– Dessuten: Skal vi utvikle flere parkeringsplasser, må vi omregulere området, han til.

Det er ikke noe nytt i interpellasjonen til Nyborg, fastslo varaordfører Einar Madsen (Ap).

Og siden det ikke var noe nytt, så ikke de rødgrønne noen vits i å stemme for forslagene.

Og siden Frp ikke trodde på muligheter for flere p-plasser, så partiet heller ikke noen vits i å stemme for forsøk på å få flere. Men partiet stemte for en dialog med grunneierne i nabolagene.

Altså falt begge Nyborgs forslag.

ENSTEMMIGHET

Anders Klaseie (Sp) kom med et forløsende forslag som gjorde at det likevel ble et parkeringsvedtak. I forslaget heter det at kommunen skal fortsette å arbeide med å få orden på parkeringsproblematikken rundt stasjonen.

Det ble støttet av alle.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no