21. jul
FLERTALL. Med ti mot tre stemmer, gikk hovedutvalg for næring, plan og miljøe inn for Dalkrysset handelspark med én matvarebutikk.
 
«Alle» vil ha Dalkrysset handelspark
SUNDET. Ti mot tre politikerne vil ha handelspark med matvarebutikk i Dalkrysset.

Publisert: 01.nov.2016 21:45
Oppdatert: 27.jan.2017 14:42

Skal det tillates matvarebutikk i Dalkrysset handelspark eller ei. Det var spørsmålet hovedutvalget for næring, plan og miljø skulle svare på da forslaget til planprogram ble behandlet tirsdag kveld.

Rådmannen sa i sin innstilling ja. 10 av de 13 politikerne i utvalget sa det samme, og kjørte dermed over Stein Aarvik og Inger Cock-Olsen fra Høyre, og Joel Asprion fra MDG .

- Vi er selvsagt stor pris på at det gikk denne vegen, sier eiendomsutvikler Tim Holmvik som fulgte debatten fra sidelinja.

SIKRE FULL UTBYGGING

Debatten gikk som ventet ut på om utvalget ville tillate en matvarebutikk i et område som er satt av til såkalt plasskrevende handel. De samme politikerne sørget tidligere i år for at Rema 1000 ikke fikk etablere seg på Dal. Nå hadde pipa en annen lyd.

- Jeg sier som rådmannen, det er forskjell på en integrert butikk i en handelspark og en enkeltstående butikk. Vi ser slike kombinasjoner flere steder i andre fylker, men vi må sikre rekkefølgebestemmelser slik at vi ikke sitter igjen med bare en matbutikk, sa utvalgsleder Ola Resaland (Ap) før møtet.

Han fikk støtte av Anders Klaseie (Sp) i debatten.

- Jeg tror ikke en matvarebutikk nødvendigvis gir mer trafikk til parken, folk som skal handle plasskrevende varer benytter bare muligheten til å kjøpe melk mens de allerede er der. Rekkefølgebestemmelsene må imidlertid være skrevet i stein, men det får vi ta i neste debatt, påpekte han.

UENIGHET I HØYRE

Vanligvis er Høyre samlet om denne typen prosjekter, men ikke nå.

- Min klare innstilling er å si som rådmannen, for dette er et bærekraftig tiltak for bygda. Men vi har hatt dissens i gruppa, påpekte Jens Aalborg.

Aarvik og Cock-Olsen mener det mest riktige er å holde detaljhandelen ute av parken, med tanke på Råholt sentrum.

- Vi skal bare ha næring og plasskrevende handel der inne, sa de.

Arne Körner Haugen i Frp påpekte at det var viktig å komme i gang med bygging så raskt som mulig.

- Dalkrysset kan ikke sees i sammenheng med Råholt, til det er avstanden for stor. Dette er et område for seg selv, understrekte han, og partikollega Tove Veronica Owre hengte seg på.

- Vi snakker jo bare om en matvarebutikk, det kommer ikke annen detaljhandel inn i den parken, sa hun.

RASKT

Tim Holmvik skal nå utarbeide en detaljert plan, og tar sikte på politisk sluttbehandling allerede 29. november.

- Det er ikke så veldig mye arbeid igjen, og vi støtter oss på flertallet som er samstemte med rådmannen. Dalkrysset skal bli bedre enn andre handelsparker og et knutepunkt for hele Øvre Romerike, akkurat på rett plass. Dette blir vinn-vinn for alle, smiler han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no