15. des
UTBRENT. Klubbhuset til NMK Gardermoen brant ned søndag kveld. Frode Skaar ser allerede fram til han og klubbens medlemmer kan begynne gjenoppbyggingen, men før de kan flytte på noe skal brannen etterforskes.
 
Allerede før brannen i klubbhuset var slukket ble ny dugnadsånd tent
ULLENSAKER. Over natten gikk tusenvis av dugnadstimer opp i røyk. I NMK Gardermoen er medlemmer klare til å bygge klubbhuset opp igjen.

Publisert: 25.jul.2016 12:14
Oppdatert: 27.jan.2017 14:22

Klubbhuset til NMK Gardermoen ved Ringbanen brant ned søndag kveld. Brannvesenet kom tidlig fram til at det ikke var tegn til folk i brakkene, og fulgte opp med en kontrollert nedbrenning. Tidlig mandag morgen sitter NMK-medlemmet Frode Skaar i en campingstol, som den eneste ute på plassen, og ser på at en brannmann driver etterslukking. Skaar kjemper mot gråten da han på spørsmål fra EUB forsøker å sette ord på hva brannen betyr for klubben.

- MANGE FØLELSER

- Det blir mange følelser. Det er lagt ned så mange tusen dugnadstimer her, sier Skaar.
Han er blant dem som har brukt klubbhuset mest av alle. Selv om inntrykkene er tunge å fordøye understreker han at det tross alt bare er snakk om bygninger og ikke personskader.
- Men jobben vi har gjort må nå gjøres på nytt. Det vil ta tid å bygge dette opp igjen men vi skal reise oss, sier han.

STORT ENGASJEMENT

Skaar har allerede undersøkt hva av arbeid de eventuelt kan begynne med nå, som ikke vil være til hinder for den videre etterforskningen. Han håper at de kanskje kan begynne å flytte på blikk om ikke så lenge. Der han sitter i stolen tegner han på en skisse av bygget. Han er langt fra den eneste som allerede har begynt å se framover. I klubbens nettgrupper og på brannstedet gjennom kvelden og natten har mange engasjerte rundt klubben meldt seg og varslet bidrag til gjenoppbyggingen.
- Det var mange folk innom her i går kveld. Det var trykket stemning, men vi skal reise oss, gjentar Skaar.

STENGER ANLEGGET

Leder Johnny Gravseth i NMK Gardermoen opplyser at brannen var et stort sjokk og et trist syn. Ingenting av utstyret inne lot seg redde.
- Selv om klubbhuset er forsikret, så er dette er en meget trist dag for klubben og det er vondt og tenke på alle dugnadstimene som er lagt ned og som nå har gått opp i røyk, sier Gravseth.
Når brannvesenet er ferdig på stedet skal brannen etterforskes for å prøve å komme til bunns i hvordan den startet.
- Vi må derfor inntil videre stenge anlegget for all bruk inntil de tekniske undersøkelsene er ferdig, sier Gravseth.

- STERKERE ENN NOEN GANG

Også lederen er klar på at dugnadsånden vil føre til at klubb og klubbhus kommer sterkt tilbake.
- Vi er en sterk klubb med mange dyktige medlemmer som tar i et tak da det gjelder og jeg er sikker på at vi skal reise oss og bli sterkere enn noen gang, sier Gravseth.
LES OGSÅ: Kvinne alvorlig skadet etter brann i rekkehus
LES OGSÅ: Brannmenn rykket ut til brannalarm i Brannmannsvegen

Hendelsesforløpet fulgt på Twitter

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no