22. okt
IDEER: – Kom gjerne med ideer om hva huset kan brukes til, sier den nye eieren Helge Hellevang som nå er i ferd med å tilbakeføre baptistkirka til sitt opprinnelig utseende.
 
Baptistkirka pusses opp
EIDSVOLL. Bjørn Dæhlie og Ole Martin Almeli har solgt baptisteiendommen i Sundet til eierne av naboeiendommene, Helge Hellevang og Espen Jansen. De nye eierne har alt startet oppussingen.

Publisert: 26.aug.2017 15:00
Oppdatert: 27.aug.2017 06:43

Hellevang eier Sundets eldste hus, Dokkengården, som er nabo til baptisteiendommen. Jansen eier også et nabohus, men bor et annet sted i Eidsvoll. De nye eierne vil foreløpig beholde det gamle gudshuset og forskjønne omgivelsene rundt.

120 ÅR GAMMELT

De nye eierne har kjøpt alle aksjene i selskapet Sundgata 10 A/S der Ole Martin Almeli og Bjørn Dæhlie tidligere eide halvparten hver.

Baptistkirka er fra 1890-tallet og sto opprinnelig som bedehus på Sundtangen. På 1920-tallet ble bygningen flyttet opp mot Sundtoppen.

VILLE RIVE

De tidligere eierne hadde planer å rive huset og bygge nytt på eiendommen. Baptistkirka ble tilbudt gratis til dem som ville ta den ned. Bygdetunet fikk et spesielt tilbud, men kommunestyret takket nei.

– TRANGT OG VANSKELIG

Nå har altså de to eiendomsutviklerne solgt hele baptisteiendommen.

– Vi syntes naboen hadde bedre forutsetninger og energi til å ta vare på eiendommen, kommenterer Bjørn Dæhlie.

– Vi så på forskjellige prosjekter på tomta, men vi fant det vanskelig å få lønnsomhet i prosjektene. Det er vanskelige grunnforhold og trangt mot Sundtoppen som skal være ei grønn perle i sentrumsområdet, sier han.

PUSSE OPP

– Det kan hende vi bygger boliger på eiendommen etter hvert, men i så fall blir det ikke et så stort prosjekt for det de forrige eierne ønsket, sier den nye eieren, Helge Hellevang.

– Vi er nå i en tankeprosess, og skal i hvert fall beholde baptistkirka i en periode framover. Nå jobber vi med å ta vekk eternittplatene og kledningen bak for å få fram den gamle, laftede fasaden igjen. Vi skal skifte vinduer og gjøre det pent rundt, kommenter Hellevang.

FRAMTIDIG BRUK

Foreløpig er planen å bruke noe av lokalene til galleri, med enkel servering.

– Vi er i tenkeboksen for å finne ut hva vi kan bruke salen til, og mottar gjerne innspill fra publikum, sier Hellevang.

Prisen for eiendommen er ikke kjent.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no