19. aug
ÅS SKOLE. Det var under befaring på Ås skole at tilbudsdokumentene fra det ene firmaet forsvant.
 
Anbud ble kjent for konkurrent
EIDSVOLL. Tilbudsdokumenter som et lokalt firma sendte inn for en jobb i Eidsvoll kommune, havnet hos et konkurrerende firma.

Publisert: 23.mar.2017 13:04
Oppdatert: 23.mar.2017 13:44

Firmaet som leverte inn tilbudet, har engasjert advokat og bedt om en forklaring fra kommunens side. Den ansatte i det konkurrerende firmaet som fikk tak i dokumentene, er nå uønsket i kommunen.

– IKKE BEVISST OVERLEVERING

Saken startet med at det skulle legges miljøvennlige matter på Ås skole. En jobb til mellom 150.000 og 200.000 kroner.

Eidsvoll kommune kontaktet to firmaer som kunne levere i henhold til kravene fra Norges Astma- og Allergiforbund; ett firma i Eidsvoll og ett i Bærum.

Etter separate befaringer med de to firmaene ble det – via astma- og allergiforbundet – klart at Bærums-firmaet hadde fått tak i tilbudet fra konkurrenten.

– Det er vanskelig å si noe om hvorvidt kommunens representant ved møtet med Bærums-firmaet har mistet dokumentene eller om de på annen måte er fjernet fra kommunens mappe. Det er imidlertid på det rene at dokumentene ikke er overlevert fra kommunens representant til Bærums-firmaet. Dette er bekreftet muntlig av Bærumsfirmaet, opplyser kommunens advokat, Linn Vårhus Sørhaug i advokatfirmaet Grette DA, i et svarbrev etter klage fra firmaet i Eidsvoll.

SKULLE IKKE VÆRT TATT MED

Kommunens representant hadde altså med seg tilbudsdokumentene fra Eidsvoll-firmaet under befaringen med Bærums-firmaet.

– Hvor normalt er det?

– Hvor normalt det er, vet jeg ikke, men det bør ikke forekomme, svarer kommunens eiendomssjef Erik Lunde.

– Kan papirene være stjålet?

– Jeg har ikke grunnlag for å tro at det er bevisst tyveri. Mest sannsynlig er dokumentene mistet, men de er uansett tatt med fra vårt bygg, påpeker han og poengterer at det ville vært naturlig å levere dokumentene tilbake dersom de var blitt funnet av konkurrenten.

NEKTET Å levere tilbud

– Da saken ble kjent, ble Bærums-firmaet nektet å levere inn tilbud på jobben. Oppdraget gikk til Eidsvoll-firmaet, opplyser Lunde.

– Den ansatte i Bærums-firmaet som tok med seg konkurrentens tilbudsdokumenter, er ikke lenger ønsket i Eidsvoll kommune. Reaksjonen gjelder ikke hele firmaet. Ut over det, har vi ikke gjort noen forføyninger i saken, opplyser Lunde.

– UHELDIG

Eidsvoll-firmaet engasjerte advokat og ba om en redegjørelse fra kommunen da de ble oppmerksom på hva som var skjedd.

– Tatt i betraktning at Bærums-firmaet er konkurrent til oss i en rekke anbudskonkurranser, er det opplagt uheldig at det andre firmaet kjenner innholdet i tilbudet som Eidsvoll-firmaet har gitt, påpeker advokat Olav Bruun hos Advokat Knut Idland AS i et brev til kommunen.

– Vi ønsker på det nåværende tidspunkt ikke å kommentere saken ytterligere, sier Bruun.

Bærumsfirmaet beklager at deres representant tilegnet seg konkurrentens dokumenter.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no